Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Podľa Zachara by mala vláda v programovom vyhlásení detailnejšie popísať postup pri reforme nemocníc

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: FOTO TASR - Pavol Ďurčo)

BRATISLAVA - Vláda by mala vo svojom programovom vyhlásení detailnejšie popísať avizované zmeny v optimalizácii siete nemocníc. Vyplýva to z vyjadrenia riaditeľa Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) Dušana Zachara.

Archívne video:

Ministerska zdravotníctva Zuzana Dolinková po návšteve pracovísk Univerzitnej nemocnice Bratislava (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

"Aj vzhľadom na už deklarovanú vôľu ministerky Dolinkovej odložiť ostrý štart optimalizácie siete nemocníc, by v programovom vyhlásení vlády (PVV) v oblasti zdravotníctva nemala chýbať detailnejšie popísaná predstava novej ministerky a celej vlády, ako bude pristupovať k tejto reforme a akým spôsobom a kedy ju bude implementovať do praxe," uviedol.

Zuzana Dolinková
Zobraziť galériu (2)
Zuzana Dolinková  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) minulý týždeň avizovala novelu zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti. Zmena podľa nej zabezpečí plynulé pokračovanie nemocničnej reformy, ale za plného rozsahu poskytovania zdravotnej starostlivosti vo všetkých nemocniciach na prechodné obdobie. Premiéra Roberta Fica (Smer-SD) požiadala, aby šiel návrh v skrátenom legislatívnom konaní.

Viac o téme: NemocniceProgramové vyhlásenie vládyDušan Zachar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu