Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Koniec bezplatnému bežkovaniu na Štrbskom Plese: Odteraz musia bežkári siahnuť hlbšie do vrecka!

(Zdroj: TASR - Roman Hanc)

ŠTRBA - Sezóna bežkovania je už za rohom, no táto sezóna má byť na Štrbskom Plese iná ako tie predošlé. Správca si od začiatku decembra bude pýtať poplatok na údržbu bežeckých tratí. Odmenou zaň bude podľa správcu profesionálna kvalita na trati.

V bežeckom areáli na Štrbskom Plese sa rozhodli bezplatné využívanie trasy vymeniť za poplatok, ktorý by mal podľa správcu garantovať profesionálnu kvalitu. Minulý rok bol tento zámer ešte len v plienkach, no tento rok už bežecký areál Snow na Štrbskom Plese bude stáť 5 eur na osobu, informuje správca bežeckého areálu na Štrbskom Plese Peter Mosný.

Minister vnútra na rokovanie Ústavnopravného výboru neprišiel: Rokovanie aj tak prebehlo (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

„Denne je to päť eur na osobu, potom je to 70 eur a 150 eur na celú sezónu. Nie je to nejako likvidačné,“ uviedol pre RTVS. Poplatky budú využité na faktúry za elektrinu, zasnežovanie, ale aj úpravu tratí, naftu a opravy ratrakov. Obec Štrba už vysoké poplatky, ktoré vychádzajú až na 240 tisíc eur už nekáže platiť z vlastného.

Informáciu potvrdil aj poradca starostu obce Štrba Štefan Bieľak. „Štrbské Pleso bolo možno jedno z posledných stredísk takej kvality v porovnaní s inými v zahraničí, ktoré ešte nemalo spoplatnené trate. Je to teda nevyhnutnosť, aby sme vedeli garantovať to, na čo sú ľudia zvyknutí,“ uviedol. Prvé bežkovanie by mohlo byť skutočnosťou už začiatkom decembra a sezóna potrvá až do Veľkej noci. Na sťažnosti od ľudí sú už pripravení, no keďže poplatok je podľa ich slov iba symbolický, dúfajú, že tak pokryjú aspoň štvrtinu nákladov na údržbu bežeckých tratí.

Viac o téme: PoplatkyBežkovanieŠtrbské plesoBežecké trate
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu