Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prenasledovanie pašeráka migrantov v Texase skončilo haváriou: Všetci zahynuli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AUSTIN - Osem ľudí zahynulo na diaľnici v americkom štáte Texas, keď tam v stredu havaroval muž podozrivý z pašovania migrantov, ktorý utekal pred políciou. V aute viezol ďalších päť ľudí a čelne sa zrazil s vozidlom s dvoma pasažiermi, pričom všetci zúčastnení zahynuli. S odvolaním sa na políciu o tom informovala agentúra AP.

Unikajúci 21-ročný podozrivý havaroval neďaleko obce Batesville na juhu Texasu okolo 06:30 miestneho času, keď sa pokúšal predísť kamiónu, uviedla štátna polícia. Zrazil sa s iným osobným vozidlom, ktoré začalo horieť. Ako rýchlo v tej chvíli išiel, nie je jasné, avšak fotografie zverejnené políciou ukazovali, že obe autá boli úplne zničené.

archívne video

Matúš Šutaj Eštok o situácii k migrantom (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Vyšetrovatelia to ešte nepotvrdili

Či vinník nehody skutočne viezol migrantov, vyšetrovatelia ihneď nepotvrdili. Policajný hovorca Christopher Olivarez iba uviedol, že niektorí pasažieri boli z Hondurasu a že polícia bude najskôr informovať ich rodiny. Dvojica v druhom vozidle bola zo štátu Georgia.

Išlo by o najtragickejšiu haváriu zahŕňajúcu migrantov od marca 2021, keď v Kalifornii zomrelo 13 ľudí. Podobných nešťastí v posledných rokoch pribudlo, čo okrem iného viedlo federálnu pohraničnú stráž CBP k tohtoročnému oznámeniu nových pravidiel ohľadom honičiek, ktoré majú znížiť riziko smrtiacich nehôd. Do tých bývajú v posledných rokoch zapletené aj lokálne bezpečnostné zložky, čo bol tiež prípad stredajšej havárie. Podozrivého pri Batesville prenasledovali zástupcovia okresného šerifa, ktorého úrad sa k veci odmietol vyjadriť.

Viac o téme: NehodaObetePašerákMigranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu