Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

POZOR Chyba, ktorej sa možno na ceste dopúšťate v hmle aj vy: TÝMTO si ešte viac škodíte!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/vlado85rs)

BRATISLAVA – Jeseň je tu a s ňou aj ranné hmly, ktoré občas vodičov potrápia aj ešte aj počas dňa, či vo večerných hodinách. V snahe pomôcť si a zlepšiť viditeľnosť mnohí siahajú po diaľkových svetlách. Polícia však upozorňuje, že práve týmto krokom si situáciu urobia ešte ťažšou.

archívne video

Hmla na Slovensku

Diaľkové svetlá v hustej hmle podľa polície nie sú dobrý nápad.Predné hmlovky sú umiestnené nižšie ako bežné svetlá. Ich účelom je osvetliť cestu tesne pred autom - aby vodič aj v hmle zbadal výtlky, nečistoty či zver,“ uviedli a vysvetli, že keďže sú umiestnené nízko, nehrozí, že by sa ich lúč odrážal od hmly a bránil vodičovi vo výhľade.

 

SPRÁVNE JESENNÉ SVIETENIE (1.): DIAĽKOVÉ SVETLÁ V HUSTEJ HMLE NIE SÚ DOBRÝ NÁPAD🌫🟡 ℹPredné hmlovky sú umiestnené nižšie...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Sunday, November 5, 2023

To však neplatí v prípade diaľkových svetiel. „Ak, ale v silnej hmle zapnete diaľkové svetlá, ktorých lúč svieti silno a takmer vodorovne, budete vidieť ešte menej než bez nich,“ odkazuje polícia. Vodiči by podľa nich mali preto vždy zvážiť, aké svetlá použijú.

Viac o téme: PočasieVodičHmlaŠoférovaniePolícia Diaľkové svetlá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu