Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hasiči pripomínajú, aby boli návštevníci hrobov opatrní a zodpovední

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Hasiči upozorňujú na zvýšené riziko požiaru na cintorínoch počas dušičkového obdobia. Ich návštevníkom preto pripomínajú opatrnosť a zodpovednosť. Informovala o tom Bianka Královičová z oddelenia komunikačného a vnútorných záležitostí Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Návštevníci ozdobujú hroby smútočnými vencami, kyticami a množstvom sviečok, ktoré zapaľujú v bezprostrednej blízkosti horľavých materiálov. Hrozí tak priame riziko vzniku a rýchleho rozšírenia požiaru," povedala hovorkyňa.

Archívne video:

Polícia počas dušičkového obdobia posilnila výkon služby na celom území Slovenska (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Hasiči odporúčajú, aby ľudia neodhadzovali horiace zápalky na zem a dbali na bezpečnosť pri zapaľovaní sviečok. Pripomínajú, aby sa sviečky v plastových kahancoch neukladali nahusto a zapálené sviečky dávali dostatočne ďaleko od horľavých materiálov. V blízkosti hrobov treba zvýšiť dohľad aj nad deťmi.

Profesionálni a dobrovoľní hasiči boli uplynulý rok v období Dušičiek privolaní k 22 požiarom na cintorínoch. Celková škoda spôsobená požiarmi bola v hodnote 3375 eur. Pri týchto požiaroch neprišlo k žiadnym zraneniam.

Viac o téme: HasičiCintorínPamiatka zosnulých
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu