Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Súdna rada sa bude na zasadnutí pravdepodobne zaoberať aj útokom na sudkyňu

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Súdna rada SR sa bude na novembrovom zasadnutí pravdepodobne zaoberať aj útokom na sudkyňu Mestského súdu Bratislava II, ku ktorému malo prísť na Albrechtovej ulici v bratislavskom Ružinove. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady SR Veronika Müller.

"Predseda Súdnej rady SR po informácii o útoku na sudkyňu Mestského súdu Bratislava II okamžite začal zisťovať na príslušnom riaditeľstve Policajného zboru okolnosti uvedeného útoku a po vyjadrení tohto riaditeľstva rozhodne o ďalšom postupe a spôsobe zaujatia stanoviska k tomuto vážnemu incidentu," priblížila hovorkyňa.

archívne video

Každý rodič je kompetentným rodičom, tvrdí sudkyňa Eva Farkašová (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Členovia Súdnej rady Marcela Kosová, Ayše Pružinec Eren, Dana Jelinková Dudzíková a Peter Šamko považujú útok na sudcu pre jeho rozhodovaciu činnosť za útok na základy fungovania našej spoločnosti, ktoré by mali byť založené na úcte k právnemu poriadku a jeho hodnotám.

"Je neprijateľné, aby štát nezabezpečil ústavným činiteľom primerané záruky na ochranu ich života a zdravia pri výkone rozhodovacej činnosti," uviedli štyria členovia Súdnej rady vo svojom tlačovom vyhlásení. Apelujú na bezodkladné zdržanie sa šírenia verejných aj neverejných nenávistných prejavov voči predstaviteľom súdnej moci, ktoré sú spôsobilé podnietiť k použitiu násilia. Muža, ktorý v utorok (24. 10.) doobeda strieľal z plynovej pištole na Albrechtovej ulici, polícia po incidente zadržala. Čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa.

Viac o téme: SudkyňaSúd Súdna radaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu