Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prokurátor sa odvolal v daňovej kauze Andreja Kisku: Žiada prísnejší trest

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA - Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Prešove sa odvolal proti rozsudku prvostupňového súdu v daňovej kauze bývalého slovenského prezidenta Andreja Kisku. Žiada prísnejší trest. Informoval o tom hovorca KP Prešov Marián Spišák.

"Prokurátor Krajskej prokuratúry Prešov v zákonnej lehote podal odvolanie proti rozsudku Okresného súdu Poprad zo dňa 11. októbra 2023 v neprospech obžalovaných proti výroku o treste, nakoľko obžaloba nepovažuje uložený trest za primeraný a dostatočný," priblížil hovorca.

Archívne video:

Exprezident Kiska priznáva, že nemá radosť z toho, že Fica a Kaliňáka NAKA obvinila (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

Spolu s konateľom firmy KTAG Eduardom Kučkokvským čelí Kiska obžalobe z pokračovacieho zločinu daňového podvodu. Prvostupňový súd Kiskovi uložil trest odňatia slobody na dva roky s podmienečným odkladom na tri roky, peňažný trest 15.000 eur a tiež zákaz vykonávať funkciu konateľa a štatutára obchodnej spoločnosti na obdobie šiestich rokov.

Dvojročný trest

Eduard Kučkovský dostal trest odňatia slobody na dva roky s dvojročným podmienečným odkladom, peňažný trest 10.000 eur a zákaz činnosti na päť rokov a osem mesiacov. Rozsudok nie je právoplatný. Okrem prokurátora avizovali podanie odvolania aj obaja obžalovaní.

Obžalobu podal prokurátor prešovskej krajskej prokuratúry v apríli 2022. Týka sa podozrenia z neoprávneného uplatnenia nároku na vrátenie nadmerného odpočtu DPH spoločnosťou KTAG v rokoch 2013 a 2014 v celkovej výške 155.184,40 eur. Kauza súvisí so zaúčtovaním nákladov spojených s propagáciou Kisku pred prezidentskými voľbami. Obaja obžalovaní vinu popreli a cítia sa byť nevinní.
 

Viac o téme: OdvolanieSúdnictvoAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu