Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KDH by malo mať snem v marci, Majerský má podporu predsedníctva aj poslancov

Milan Majerský
Milan Majerský (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

BRATISLAVA - Predseda KDH Milan Majerský má plnú podporu celého predsedníctva a celého poslaneckého klubu hnutia. O post predsedu sa môže uchádzať každý člen KDH, ktorý je navrhnutý príslušnými orgánmi. Uviedla to hovorkyňa KDH Lenka Halamová v súvislosti so záujmom Ivana Šimka kandidovať za šéfa hnutia. Snem by mali mať v marci 2024.

"KDH je demokratická strana a o post predsedu sa môže uchádzať každý člen KDH, ktorý je navrhnutý príslušnými orgánmi. Súčasný predseda KDH Milan Majerský dokázal hnutie vrátiť do parlamentu a má plnú podporu celého predsedníctva a celého poslaneckého klubu hnutia," skonštatovala Halamová.

Archívne video

Milan Majerský o aktuálnej situácii vo vláde (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Stanovy KDH hovoria, že snem sa musí konať do šiestich mesiacov od konania sa parlamentných volieb, ktoré boli 30. septembra. Šimkovu kandidatúru podporil okresný snem KDH Bratislava 3. Zvolil ho aj za delegáta okresu na snem. Šimko sa poďakoval za podporu. "Budem sa usilovať sformulovať program na obnovu tejto historickej politickej strany tak, aby bola modernou kresťanskou demokraciou západného typu," napísal na sociálnej sieti.

Viac o téme: SnemKDHMilan Majerský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu