Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nevyčerpaných 5,2 milióna eur z roku 2021 využije Ministerstvo obrany na pásové vozidlá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Marko Erd)

BRATISLAVA - Nevyčerpaných vyše 5,2 milióna eur z roku 2021 využije Ministerstvo obrany (MO) SR na zálohovú platbu pre obstaranie pásových obrnených vozidiel od Švédska. Financie boli pôvodne určené na rekonštrukciu budovy v prešovských kasárňach a viaceré nákupy. Zmenu účelu použitia kapitálových výdavkov v stredu odsúhlasila vláda.

Dôvodom nedočerpania výdavkov vo výške viac ako štyri milióny eur bol zistený nevyhovujúci stav konštrukcií budov. "Z dôvodu kontinuálneho pokračovania stavebných prác je potrebné kompletne prepracovať projektovú dokumentáciu a zabezpečiť novú inžiniersku činnosť," vysvetlil rezort obrany. Výdavky vo výške 1,2 milióna eur rezort nedočerpal pre neúspešné verejné obstarávanie, odstúpenie dodávateľa od zmluvy, neschopnosti dodania tovaru do konca roka 2023 či uzatvorenie zmluvy na nižšiu sumu.

archívne video

Prezentácia prvého vozidla 8x8 Patria pre Ozbrojené sily SR (Zdroj: Facebook/Ministerstvo obrany Slovenskej republiky)

Ministerstvo spravodlivosti použije nevyužité financie na rekonštrukciu priestorov v Omšení

Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR použije nevyčerpané finančné prostriedky vo výške 80.000 eur z roku 2021 na rekonštrukciu a modernizáciu vzdelávacích priestorov ministerstva v Omšení. Zmenu účelu použitia nevyčerpaných kapitálových výdavkov v stredu odsúhlasila vláda.

Pôvodne boli finančné prostriedky určené na obstaranie regálov a materiálového vybavenia archívu Ministerstva spravodlivosti SR. "Úspora sa predpokladá na základe výsledkov verejného obstarávania dodávky regálov do archívu, ktorých výsledná cena je nižšia ako predpokladaná (rozdiel vznikol z dôvodu zmeny cien materiálov v čase)," vysvetlil rezort spravodlivosti.

Ministerstvo zároveň realizuje na prelome rokov 2023 a 2024 plánovanú investičnú akciu v podobe rekonštrukcie a modernizácie priestorov v Inštitúte vzdelávania v Omšení. V nadväznosti na zmeny návrhu rozpočtu ministerstva na roky 2023 a 2024 bolo potrebné dofinancovať investíciu sumou 80.000 eur.

Viac o téme: VozidláMiliónyMinisterstvo obrany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu