Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Panika v obci na strednom Slovensku: VIDEO Medveď sa dostal ľuďom do záhrad, očitý svedok ho zachytil na kameru!

Medveď hnedý sa objavil v blízkosti záhrad pri Banskej Bystrici
Medveď hnedý sa objavil v blízkosti záhrad pri Banskej Bystrici (Zdroj: FB/Jan Besnos Majer)

LUČATÍN – Medveďa hnedého, ktorý sa vlámal ľuďom počas dňa do záhrad zachytil na videozáznam vodič autobusu. Medveď sa krátko po tom, ako ho vodič vyrušil a vyplašil hlasným trúbením autobusu, rozbehol do lesa. V obci však vypukla panika a strach.

Na sociálnych sieťach koluje video medveďa hnedého, ktorého zachytili včera 16. októbra v dedine Lučatín pri Banskej Bystrici vodič autobusu. Na videu je zrejmé, ako šofér autobusu niekoľkokrát na medveďa zatrúbi a nasleduje ho. Nečakaný hosť sa potom snaží utiecť cez záhradu rodinného domu a skryť sa v neďalekom lese.

Jaroslav Baška odpovedá na otázky médií k stretnutiu strany a výberu nominantov na ministerstvá (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podľa dostupných informácií sa incident odohral zhruba okolo 14:30 popoludní. Medveď sa dokonca snažil dostať cez bránu rodinného domu a podľa svedkov to vyzeralo tak, akoby sa chcel dostať dnu. Vodič autobusu neváhal a trúbením ho odohnal, potvrdili svedkovia.

Výskyt medveďa hnedého pri Banskej Bystrici je pomerne častý. Na území banskobystrických mestských lestov, ktoré majú rozlohu približne 7200 hektárov žije v súčasnosti približne 92 medveďov.

Viac o téme: Medveď hnedýBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu