Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ľudí desí tajomný vlkolak, ktorý sa má potulovať na vidieku: Takto vyzerá, hrôza!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WISCONSIN - Počet mýtických strašidelných stvorení je nekonečný. Nadšenci paranormálnych javov ich neustále skúmajú a delia sa o svoje pozorovania. Príkladom je aj takzvaná Beštia z Bray Road, ktoré nedesí len miestnych obyvateľov, ale aj ľudí na internete.

Legenda hovorí, že Beštia z Bray Road je nejakou formou vlkolaka, ktorý sa potuluje po kopcoch a lesoch obklopujúcich ospalé vidiecke mestečko Elkhorn v americkom Wisconsine. Nie je to nový fenomén, pretože o tvorovi si obyvatelia šepkajú už desaťročia. Zaujal ľudí, ktorí sa zaujímajú o folklór a mýty, ako aj tých, ktorých priťahuje nadprirodzeno a paranormálne javy.

Napriek tomu, že oblasť prečesávalo veľa pátračov, existencia tejto záhadnej príšery zostáva nepreukázaná. Niektorí ale tvrdia, že ide o napoly človeka a napoly vlka, ktorý je vysoký zhruba dva metre. Pokiaľ ide o to, ako sa pohybuje, niekedy je vidieť, ako chodí na dvoch nohách, inokedy sa lopotí na všetkých štyroch.

Existuje niekoľko možností, ktoré by mohli vysvetliť, odkiaľ pochádza miestna legenda. Môže to byť napríklad sivý vlk alebo divoký pes. Je tu samozrejme aj možnosť, že ide o obyčajný podvod. 

Táto oblasť je tiež domovom čiernych medveďov, ktoré sa vedia postaviť na zadné nohy. Vychudnutý vzhľad tajomných zvierat by sa dal vysvetliť svrabom. Ide o kožné ochorenie, ktoré môže spôsobiť nerovnomerný rast srsti. Medveď tiež môže trpieť podváhou. Vidieť vychudnutého medveďa s nerovnomernou srsťou vynárajúceho sa z tmy by určite stačilo na to, aby sa niekto poriadne vydesil.

Viac o téme: VlkolakMýtické stvorenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu