Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vodič si v tme nevšimol chodca na priechode: Zrážke nemohol zabrániť

Vodič nedokázal zabrániť zrážke s chodcom, ktorý nemal na sebe reflexné prvky Zobraziť galériu (2)
Vodič nedokázal zabrániť zrážke s chodcom, ktorý nemal na sebe reflexné prvky (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia v Banskej Bystrici objasňuje dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v sobotu (14. 10.) vo večerných hodinách na ceste I/66 v Slovenskej Ľupči v smere na Brezno. Vodič osobného auta zrazil 57-ročného chodca prechádzajúceho cez priechod pre chodcov. Nebol označený reflexnými prvkami. Informovala o tom v utorok banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

"Chodca na priechode 26-ročný vodič spozoroval neskoro a zrážke už nestihol zabrániť. So zraneniami ho previezli do nemocnice. Účastníci nehody boli na mieste podrobení dychovým skúškam na alkohol. Vodič ju mal negatívnu, chodec nafúkal 1,85 promile," uviedla polícia.

Archívne video: Pri tragickej nehode v Bratislave zomrel známy politik Dušan Velič

Pri tragickej nehode v Bratislave zomrel známy politik Dušan Velič (Zdroj: Topky/ Maarty)

Opakovane apeluje na ľudí, aby po zotmení nosili na sebe reflexné prvky, ktoré prispievajú k bezpečnosti na cestách. Vodiči, ktorí pri podobnom strete neutrpia až také veľké následky, by mali byť zasa ostražitejší a viac predvídať najmä na miestach, kde býva zvýšený pohyb chodcov.

Vodič nedokázal zabrániť zrážke s chodcom, ktorý nemal na sebe reflexné prvky
Zobraziť galériu (2)
Vodič nedokázal zabrániť zrážke s chodcom, ktorý nemal na sebe reflexné prvky  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Viac o téme: ZrážkaVodičChodecPriechod pre chodcovDopravné nehodyPolícia BreznoSlovenská Ľupča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu