Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

MIMORIADNA SITUÁCIA Popadané vedenia a popraskané plynovody: Skaza na východe Slovenska má svoju dohru! Škody sú veľké

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Tip čitateľa)

Bratislava 10. októbra (TASR) - Mimoriadne situácie z dôvodu poškodenia domov počas zemetrasenia vyhlásili v troch obciach. Ide o Holčíkovce a Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou a Kolbovce v okrese Stropkov. Zemetrasenie tam poškodilo vedenia, rozvody, popretrhávalo plynové a vodovodné prípojky k rodinným domom či poškodilo obydlia. V oblasti hlásia aj výpadky elektrickej energie. Výška škôd nie je zatiaľ vyčíslená. Obidve jadrové elektrárne na území Slovenska sú v poriadku a fungujú v bežnom režime. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

 "V uvedených obciach išlo o škody ako poškodenie vedení, rozvodov, popretrhávané plynové a vodovodné prípojky k rodinným domom, poškodenie obydlí rôznej závažnosti od popraskaných omietok po narušenie statiky," priblížil rezort. Obidve jadrové elektrárne na území Slovenska sú v poriadku a fungujú v bežnom režime.

VIDEO Zemetrasenie v Spišskej Novej Vsi

Zemetrasenie v Spišskej Novej Vsi (Zdroj: Tip čitateľa)


Zemetrasenie, ktoré v pondelok (9. 10.) večer zasiahlo východ Slovenska, malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Otrasy bolo cítiť na viacerých miestach v Prešovskom a Košickom kraji. Zasahovali viaceré zložky rezortu vnútra - hasiči, policajti, sekcia krízového riadenia MV SR, odbory krízového riadenia okresných úradov a koordinačných stredísk integrovaného záchranného systému, ktoré evidujú zvýšený počet volaní na číslo tiesňového volania 112. V Prešovskom kraji evidujú sedem výjazdov hasičov.

Viac o téme: Mimoriadna situáciaZemetrasnieSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu