Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

MIMORIADNA situácia po zemetrasení v Ďapalovciach: Poškodené domy, ľudí museli v noci evakuovať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: obec Ďapalovce, Facebook/Humenné)

ĎAPALOVCE - V obci Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou, kde bolo epicentrum pondelkového zemetrasenia, majú plné ruky práce. Otrasy zeme poškodili viacero domov a ich obyvateľov museli evakuovať. Vyhlásili mimoriadnu situáciu.

Zemetrasenie v Spišskej Novej Vsi (Zdroj: Tip čitateľa)

Zemetrasenie, ktoré prekvapilo východ Slovenska v pondelok večer o  20.23, sa našťastie obišlo bez zranení a vážnych materiálnycch škôd. V obci Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou, kde bolo epicentrum, však vyhlásili mimoriadnu situáciu. Podľa informácií tvnoviny.sk tam poškodilo 15 rodinných domov a ešte večer evakuovali 44 ľudí.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslavy Knišovej bola na mieste prítomná polícia, starosta obce a skupina z Krízového riadenia mesta Vranov nad Topľou. "Krízový štáb rozhodol v čase o 02.15 h o ukončení akcie s tým, že v ranných hodinách sa bude ďalej pokračovať," uviedla. Vedenie obce je od skorých ranných hodín v nasadení a operatívne riešia situáciu. Ako pre topky.sk uviedli z obecného úradu, zemetrasenie poškodilo aj nejakú techniku na úrade. 

Viac o téme: Zemetrasenie Ďapalovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu