Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Banskej Bystrici a Brezne škody po zemetrasení na východe Slovenska neevidujú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA - V mestách Banská Bystrica a Brezno neevidujú po pondelňajšom (9. 10.) zemetrasení na východe Slovenska žiadne škody. Poškodenie či výpadky elektriny nezaznamenala ani spoločnosť Stredoslovenská distribučná (SSD). Samosprávy a SSD to uviedli v reakcii na hlásenia prejavov zemetrasenia v Banskobystrickom kraji na sociálnych sieťach.

"Doposiaľ sme žiadne podnety od obyvateľov nedostali. Neevidujeme ani žiadne škody na infraštruktúre," skonštatovala  hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková. Problémy neevidujú ani v Brezne a blízkom okolí. "Nezistili sme a neboli nám hlásené žiadne škody na majetku či infraštruktúre súvisiace so zemetrasením," poznamenala referentka na úseku masmediálnej komunikácie mesta Ivana Malčeková.

VIDEO Zemetrasenie v Spišskej Novej Vsi

Zemetrasenie v Spišskej Novej Vsi (Zdroj: Tip čitateľa)

 

Hovorca SSD Miroslav Gejdoš  uviedol, že v súvislosti so zemetrasením na strednom Slovensku na distribučnej sústave nezaznamenali nič mimoriadne.Zemetrasenie, ktoré v pondelok večer zasiahlo východné Slovensko, malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Epicentrum sa malo nachádzať v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou.

Viac o téme: ŠkodyZemetrasenie SlovenskoBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu