Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obľúbená služba vám prevetrá peňaženky! Chystá sa neúnosné zdražovanie: Budeme si ju môcť dovoliť?

Netflix Zobraziť galériu (3)
Netflix (Zdroj: Pixabay (úprava redakcie), Getty Images)

BRATISLAVA/ NEW YORK - Americká streamovacia platforma Netflix plánuje zvýšenie predplatného pri svojej službe neobsahujúcej reklamu. Informáciu o zvýšení cien priniesol denník The Wall Street Journal s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou. Netflix sa k správe odmietol vyjadriť, podľa zdrojov však teraz diskutuje o zdražení na viacerých trhoch po celom svete. Prvé budú pravdepodobne na rade Spojené štáty a Kanada.

archívne video

Priemerná inflácia za tento rok bude neuveriteľných 11%, budúci rok podľa nás poklesne, povedal Kažimír (Zdroj: TASR/ Pavol Zachar)

Netflix je však podľa denníka jedinou veľkou streamovacou platformou, ktorá v uplynulom roku nezvýšila ceny. Namiesto toho sa snažila podporiť svoje tržby opatreniami proti zdieľaniu prístupových hesiel. Presnejšie informácie o termíne zvýšenia cien a rozsahu tohto zvýšenia zatiaľ nie sú k dispozícii.

Obľúbená služba vám prevetrá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: unsplash.com/freestocks)

Predplatné služby Netflix Standard bez reklamy teraz v Spojených štátoch predstavuje 15,49 dolára (v prepočte 14,80 eura) mesačne, na Slovensku je to 9,99 eura mesačne. Na konci júna mal Netflix po celom svete zhruba 238 miliónov predplatiteľov.

Viac o téme: NetflixZdražovanieStreamovacia platforma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu