Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Víťaz volieb Fico dostal odpoveď: Prezidentka prehovorila o ďalšom postupe! Veľký deň nastane už zajtra

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Fico dostane už zajtra poverenie na zostavenie vlády. Prezidentka Zuzana Čaputová prostredníctvom sociálnej siete informovala, že v duchu našej ústavnej tradície v pondelok poverím zostavením vlády víťaza volieb. Tým je strana Smer-SD. Zároveň uviedla, že je pripravená informovať lídrov strán o svojom postupe.

Smer-SD na tlačovej konferencii ďakuje voličom za hlasy (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„Dnes sme sa prebudili do zmeny, ktorú priniesli predčasné parlamentné voľby. Boli slobodné, demokratické a vytvorili reálny obraz našej spoločnosti. Bez ohľadu na to, že niekto sa z ich výsledku teší a iný smúti, že tu máme víťazov i porazených, je to obraz Slovenska,“ napísala Čaputová.

 

Dnes sme sa prebudili do zmeny, ktorú priniesli predčasné parlamentné voľby. Boli slobodné, demokratické a vytvorili...

Posted by Zuzana Čaputová on Sunday, October 1, 2023

Vysoká volebná účasť podľa nej svedčí o tom, že budúcnosť Slovenska nie je ľuďom ľahostajná a že úsilie o spravodlivú, demokratickú a dobre spravovanú spoločnosť bude pokračovať aj po voľbách.

„Predvolebná kampaň, ktorá už našťastie skončila, vytvorila rany na spoločenskej atmosfére, na vzťahoch medzi ľuďmi a na celkovej dôvere v politiku a demokraciu. Verím, že politické strany, ktoré získali vo voľbách dôveru verejnosti, si uvedomujú svoj diel zodpovednosti a budú sa ich snažiť zmierniť. Najväčšiu zodpovednosť za budúci vývoj samozrejme nesie víťaz volieb, pretože vzbudil najväčšie očakávania vo verejnosti a je dôležité, aby ich napĺňal v prospech všetkých občanov Slovenska,“ dodala.

Viac o téme: PrezidentkaZostavenie vládyRobert FicoSmer-SDZuzana ČaputováVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu