Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Bratislave bude na priebeh volieb dohliadať aj mestská polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - V Bratislave bude na priebeh sobotných (30. 9.) volieb do Národnej rady (NR) SR dohliadať vo zvýšenej miere aj mestská polícia. Posilnené budú nielen hliadky v teréne alebo aj na vysunutých pracoviskách. Dianie v hlavnom meste bude monitorovať aj mestský kamerový systém. Informuje o tom na sociálnej sieti.

"Prvoradou úlohou bude zabezpečiť verejný poriadok, dozerať na bezpečnosť ľudí, ktorí budú počas celého dňa prichádzať k volebným urnám a preventívnou činnosťou zamedziť akýmkoľvek pokusom o narušenie priebehu volieb," konštatuje mestská polícia.

Archívne video: Priebežné výsledky volieb sa budú zverejňovať na webe volbysr.sk

Priebežné výsledky volieb sa budú zverejňovať na webe volbysr.sk (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Policajné hliadky v jednotlivých častiach Bratislavy posilnia aj mestskí policajti z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie. Pre každý okres bude vyčlenená jedna hliadka, ktorá sa bude osobitne zameriavať práve na monitorovanie lokalít, v ktorých sú volebné miestnosti.

"Okrem hliadok v teréne posilňujeme aj výkon vo vysunutých pracoviskách mestskej polície, napríklad na Stavbárskej ulici," približuje mestská polícia. Dianie v Bratislave bude mať zároveň pod dohľadom mestského kamerového systému.

 

Na bezproblémový priebeh sobotných parlamentných volieb bude na celom území hlavého mesta dohliadať vo zvýšenej miere aj...

Posted by Mestská polícia Bratislava on Thursday, September 28, 2023

Polícia zároveň obyvateľov vyzýva, aby sa v prípade podozrení z páchania akéhokoľvek protiprávneho konania, napríklad aj pokusov o narušenie priebehu volieb, na ňu obrátili. Obrátiť sa môžu na hliadky priamo v teréne i vo vysunutých pracoviskách, prípadne ju môžu kontaktovať na telefónnej linke 159.

Viac o téme: Mestská políciaBratislavaParlamentné voľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu