Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mazurek z Republiky má poriadny problém: Za reči o lekárovi Sabakovi má podľa rozsudku zaplatiť 42-tisíc eur!

Mazurek sa má lekárovi ospravedlniť a vyplatiť mu odškodné. Zobraziť galériu (2)
Mazurek sa má lekárovi ospravedlniť a vyplatiť mu odškodné. (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Časy vrcholu pandémie covidu máme hádam už za sebou, no za týmto emočne vypätým obdobím stále doznievajú rôzne veci. Napríklad aj ostré slová na adresu odborníkov, ktoré svojho času vyslovil aj podpredseda Republiky a bývalý kotlebovec Milan Mazurek. Ten zrejme už ľutuje, že sa podobných excesov dopustil, pretože aktuálne čelí mimoriadne nepríjemným rozsudkom. Najnovší od neho chce, aby známemu lekárovi finančne kompenzoval urážky a hanobné tvrdenia.

archívne video

Naliehavá VÝZVA lekárov: Dajte sa očkovať! Zomierajú mladší, najhoršie nás ešte len čaká (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Najskôr to bolo 20-tisíc, no suma odškodného sa po čase zvýšila

Lekár Peter Sabaka je pritom známy tým, že si nenechá skákať po hlave a akékoľvek nepravdivé vyjadrenia na jeho adresu nenecháva nepovšimnuté. Aj preto najnovšie denník SME informuje o rozsudku prvostupňového súdu. Ten vraví, že politik má Sabakovi zaplatiť 42-tisíc eur za hanobné tvrdenia, ktoré boli navyše nepravdivé. "Ja sa tu neponížim pred nejakým dezinformátorom a chudákom, takže ja sa mu ani neospravedlním, ani to nezmažem a už vonkoncom mu nezaplatím 20-tisíc eur," povedal ešte pred istým časom Mazurek, keď prehral súd v Kežmarku, kde sa rozhodlo v jeho neprospech. Suma odškodného pre Sabaku tak exponenciálne narástla.

Verejné ospravedlnenie a zmazanie statusov a videí

Súd však v najnovšom rozsudku ešte neskončil. Mazurek sa má zároveň lekárovi verejne ospravedlniť. Nemá tak však urobiť na sociálnej sieti, ale verejne a to aj vo väčšine slovenských médií. Rozsudok sa však týka aj vymazania všetkých neprávd, ktoré na sociálnej sieti o lekárovi šíril, či už formou statusov alebo videí. Tie sa týkajú hlavne obdobia rokov 2021 a 2022, teda v čase vrcholiacej pandémie.

Mazurek z Republiky má
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Opakované útočenie si vyžiadalo svoju daň

"Teším sa, keď budem sedieť zoči-voči tomuto človeku a všetky tieto jeho geniálne výroky zdôvodňovať ako dôkaz, že je to covidový prorok," hovorí podpredseda Mazurek v roku 2021 v jednom zo videí.

Najnovší rozsudok voči Milanovi Mazurekovi ešte nie je právoplatný. Avšak vysoká finančná čiastka je stanovená aj preto, že Mazurek voči Sabakovi útočil opakovane a jeho agresivita stúpala.

Viac o téme: LekárPokuta Súd RepublikaMilan MazurekPeter Sabaka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu