Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Dráma vo Veľkých Levároch: Policajná naháňačka a padli aj výstrely! DETAILY z nočnej akcie

Polícia v noci vo Veľkých Levároch zadržala 11 migrantov Zobraziť galériu (3)
Polícia v noci vo Veľkých Levároch zadržala 11 migrantov (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

VEĽKÉ LEVÁRE - Viaceré policajné hliadky zasahovali v pondelok večer vo Veľkých Levároch. Zadržali 11 nelegálnych migrantov, no museli použiť aj varovné výstrely.

Policajná naháňačka aj varovné výstrely - to všetko sa v pondelok večer udialo v obci Veľké Leváre v okrese Malacky. Bratislavská polícia na základe informácií Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii prijala oznámenie o úniku podozrivého vozidla, ktoré išlo z Maďarska po diaľnici D2 v smere na Českú republiku. Auto doprevádzalo aj ďalšie vozidlo, pričom v oboch sa nachádzali nelegálni migranti.

"Obe vozidlá boli prenasledované policajnými hliadkami. Jedno z vozidiel, konkrétne Opel Zafira, zišlo z diaľnice D2 na štátnu cestu I/2 smerom na Sekule. Pred obcou Veľké Leváre policajné hliadky vytvorili zo služobných vozidiel uzáveru. Vodič prenasledovaného vozidla prudko strhol riadenie, v dôsledku čoho narazil s vozidlom do oplotenia. Ihneď po náraze z vozidla vystúpili viaceré osoby, pričom jedna z nich sa dala na útek," infomovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Polícia v noci vo Veľkých Levároch zadržala 11 migrantov
Zobraziť galériu (3)
Polícia v noci vo Veľkých Levároch zadržala 11 migrantov  (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)
Polícia v noci vo Veľkých Levároch zadržala 11 migrantov
Zobraziť galériu (3)
Polícia v noci vo Veľkých Levároch zadržala 11 migrantov  (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Policajné hliadky začali podozrivú osobu prenasledovať a na jej zastavenie použili výzvy a varovné výstrely do vzduchu. Osobu sa podarilo napokon zadržať. "V rámci úkonov na mieste bolo zistené, že vo vozidle sa nachádzalo 11 nelegálnych migrantov, medzi ktorými bola jedna žena a dve deti. Druhé prenasledované vozidlo bolo zastavené policajnými hliadkami na území Krajského riaditeľstva PZ v Trnave. Zadržané osoby boli odovzdané cudzineckej polícii k ďalším procesným úkonom," dodala Šimunková. 

Polícia neeviduje narušenie poriadku

Polícia neeviduje žiadne narušenie verejného poriadku ani spáchanie trestného činu migrantmi. V prípade podozrenia na protiprávnu činnosť je pripravená konať, informuje o tom na sociálnej sieti. "V súvislosti s nelegálnou migráciou nedochádza k narušeniu verejného poriadku a taktiež do dnešného dňa neevidujeme spáchanie trestného činu," uviedla polícia.

Spoločné hliadky slovenských a maďarských policajtov (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Upozornila tiež na manipulatívne videá, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami a snažia sa šíriť paniku a strach s cieľom vlastného prospechu. Polícia ľudí vyzvala, aby si overovali informácie.

Viac o téme: StreľbaPolícia Migranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu