Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Združenie miest a obcí Slovenska podpísalo memorandá o spolupráci aj s Progresívnym Slovenskom a Sme rodina

Jozef Božik
Jozef Božik (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) podpísalo memorandá o spolupráci s Progresívnym Slovenskom a Sme rodina.

"Memorandum o napĺňaní našich priorít v nadchádzajúcom deviatom volebnom období medzi ZMOS a politickou stranou Progresívne Slovensko podpísal v pondelok predseda združenia Jozef Božik a predseda strany Michal Šimečka. Ďalšie memorandum sme podpísali aj s predsedom politickej strany Sme rodina Borisom Kollárom," spresnil Božik.

ZMOS priblížil, že doposiaľ podpísal memorandá so siedmimi politickými stranami, ktoré majú v prieskumoch preferencií nad päť percent a zároveň prejavili záujem podporovať priority združenia v budúcom volebnom období. Božik avizoval, že v septembri má ZMOS podpísať memorandum aj so Smerom-SD.

Pripomenul, že na stretnutí s deviatimi politickými stranami im ZMOS predstavil 11 priorít, ktoré schválil májový snem združenia. Prioritami sú napríklad sociálna oblasť a zdravotníctvo, životné prostredie, stavebná agenda, oblasť regionálneho rozvoja, ako aj samotného financovania či definovanie miestnych územných samospráv.

Viac o téme: MemorandumZMOSSme rodinaProgresívne Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu