Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Sudkyňu Najvyššieho súdu Wänkeovú oslobodili spod disciplinárneho návrhu

Najvyšší súd
Najvyšší súd (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Sudkyňu Najvyššieho súdu (NS) SR Danu Wänkeovú oslobodili spod disciplinárneho návrhu, pretože skutky, ktoré sa jej kládli za vinu, nie sú disciplinárnym previnením. V utorok o tom rozhodol disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR. Rozhodnutie je právoplatné. TASR to potvrdil hovorca súdu Michal Hajtol.

archívne video

Košický župan Rastislav Trnka prichádza na Najvyšší súd (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

"Rozhodnutie disciplinárneho senátu bolo prijaté jednomyseľne a nie je proti nemu prípustný opravný prostriedok," priblížil hovorca s tým, že počas utorkového ústneho pojednávania vykonal disciplinárny senát NSS SR aj rozsiahlejšie dokazovanie. Vrátane výsluchov viacerých svedkov. Predmetom disciplinárky bol rozhovor Wänkeovej so sudkyňou Krajského súdu v Žiline Marcelou Malatkou z roku 2020 o disciplinárnom konaní vedenom voči žilinskému sudcovi Danielovi Bérešovi.

Tiež skutočnosť, že sa Wänkeová nenamietla v rozhodovaní o námietke zaujatosti Malatkej. Predseda Najvyššieho súdu SR Ján Šikuta navrhol Wänkeovej uložiť napomenutie, minister spravodlivosti podal návrh v podobe disciplinárneho opatrenia spočívajúceho v preložení sudkyne na súd nižšieho stupňa.

Viac o téme: SudkyňaNajvyšší súdDana Wänkeová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu