Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Cez obec Želovce v okrese Veľký Krtíš migranti prechádzajú a neostávajú v nej

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VEĽKÝ KRTÍŠ - V obci Želovce v okrese Veľký Krtíš je situácia v súvislosti s pohybom nelegálnych migrantov pokojná a cudzinci cez ňu iba prechádzajú. V pondelok to povedala starostka Mária Rechová.

Ako ďalej uviedla, v uplynulých dňoch dvakrát skupina migrantov prechádzala cez dedinu, keď išla z rôznych smerov. Podľa jej slov však v tom čase nezaznamenali nič vážne a nevyskytli sa ani problémy. Dodala, že zavolali policajtov, tí prišli a zobrali ich preč.

Archívne video: Sme rodina o nadchádzajúcich troch mimoriadnych schôdzach, ale aj o nelegálnej migrácii

Sme rodina o nadchádzajúcich troch mimoriadnych schôdzach, ale aj o nelegálnej migrácii (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Aj starosta obce Veľká Ves nad Ipľom vo Veľkokrtíšskom okrese Ladislav Kerata pripustil, že obec má to šťastie, že migranti cez ňu iba prechádzajú. Doplnil, že v dedine sa nezdržiavajú. Na jej území sa však podľa neho v uplynulých dňoch vyskytli skupiny cudzincov. Poznamenal, že mali približne 20 členov, boli v nich aj staršie ženy a deti. Zdôraznil, že problémy ani neporiadok vo Veľkej Vsi nad Ipľom nerobili.

Tlačový odbor ministerstva vnútra informoval, že Okresný úrad vo Veľkom Krtíši vyhlásil v piatok (1. 9.) v regióne pre nárast neregulárnej migrácie mimoriadnu situáciu. Tá umožní využiť legislatívne nástroje na efektívnejšie zaistenie potrebných procesov.

Viac o téme: Veľký Krt횎elovceNelegálna migrácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu