Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ódorova vláda má za sebou tri mesiace: Takto si vedie v PRIESKUME, tieto čísla si asi za klobúk nedajú!

Prieskum o premiérovi Ódorovi a jeho vláde. Zobraziť galériu (3)
Prieskum o premiérovi Ódorovi a jeho vláde. (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Median SK, reprofoto RTVS)

BRATISLAVA - Na čele úradníckej vlády už 100 dní sedí bývalý viceguvernér Národnej banky Slovenska Ľudovít Ódor. Výsledky šokujúceho prieskumu však ukázali tvrdú realitu. Aj keď sú mnohí s jeho pôsobením v premiérskom kresle spokojní, väčšina opýtaných by na tomto poste videla radšej iného človeka. Prieskum na vzorke 1005 respondentov uskutočnila agentúra Median SK pre reláciu O 5 minút 12 televízie RTVS.

archívne video

Tlačová konferencia z úradu vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Približne 38% respondentov je spokojných s doterajším pôsobením premiéra Ódora v kresle predsedu vlády. Z toho však len 10% tvrdí, že s jeho doterajším vládnutím sú "veľmi spokojní". Na druhej strane však stojí väčšina (44%), ktorá s jeho doterajším pôsobením spokojná nie je. Zhodne 22% opýtaných respondentov sa vyjadrilo, že s doterajším pôsobením Ódora buď to sú "veľmi nespokojní" alebo "skôr nespokojní". Len 18% opýtaných na otázku odpovedať nechcelo alebo nevedelo.

S Ódorovým doterajším vystupovaním sú spokojní najmä voliči SaS, Progresívneho Slovenska a Demokratov. Najväčšia vlna kritika nakoniec prichádza zo strany voličov strán SNS, Smer-SD a Republika.

Ódorova vláda má za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto RTVS, Median SK)

Za tak krátky čas nie je možné spraviť zázraky, tvrdí Ódor

“V prvých mesiacoch sme sa predovšetkým sústredili na to, čo horelo a čo bolo treba dať do poriadku," reaguje na výsledky prieskumu premiér. Podľa Ódora sa snažili najmä pomáhať rodinám, financovať zdravotníctvo, či riešiť energetickú pomoc či čerpanie eurofondov, informuje RTVS.

“Pre mňa je úplne kľúčové, aby tie očakávania boli nastavené správne, lebo my tu nevládneme s podporou parlamentu. My nemôžeme mať pod kontrolou nejaké zákony,” vyjadril sa k prieskumu spokojnosti občanov s vládou Ľudovít Ódor “To hodnotenie podľa mňa odráža tú skutočnosť na Slovensku, že pochopiteľne nie je možné za taký krátky čas spraviť zázraky,” skonštatoval Ódor.

Ľudovít Ódor
Zobraziť galériu (3)
Ľudovít Ódor  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: PrieskumMedian SKĽudovít ÓdorVláda Ľudovíta Ódora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu