Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ódor rokuje s politickými stranami o podpore vládnych návrhov zákonov

Ľudovít Ódor Zobraziť galériu (2)
Ľudovít Ódor (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Premiér Ľudovít Ódor rokuje s politickými stranami o podpore vládnych návrhov zákonov. Na predloženie materiálov súvisiacich so stabilizáciou pediatrov a so zmenami v Trestnom zákone na mimoriadnu schôdzu parlamentu má zatiaľ prisľúbenú podporu 30 poslancov. Ódor to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

Prvý návrh je podľa neho dôležitý preto, aby sa upokojila situácia v súvislosti s pediatrami. "Druhý návrh sa týka toho, že duševne chorí ľudia nemôžu pobehovať po ulici a páchať trestné činy," podotkol predseda vlády. Verí, že oba návrhy v parlamente získajú podporu. "Nemám to garantované, ale ďalej rokujem s politickými stranami," dodal.

VIDEO Tlačová konferencia z úradu vlády

Tlačová konferencia z úradu vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ódor zopakoval, že vláda stiahne tieto návrhy z legislatívneho procesu, ak by sa k nim objavili nesúvisiace zmeny. "O obsahu je vždy možné debatovať, ale ak tam chce niekto prilepiť niečo, čo absolútne nesúvisí s tou témou, sme pripravení tieto návrhy stiahnuť. Nechceme sa dostať do predvolebnej kampane alebo do prestrelky politických strán," doplnil.

Ódor rokuje s politickými
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: PodporaZákonyPolitické stranyRokovanie Ľudovít ÓdorVládne návrhy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu