Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Začiatkom septembra sa uskutoční diskusia o súčasnej situácii Audiovizuálneho fondu

Silvia Hroncová
Silvia Hroncová (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Začiatkom septembra sa uskutoční diskusia o súčasnej situácii Audiovizuálneho fondu (AvF). Témou budú aj návrhy jeho orgánov na riešenie aktuálnych otázok, súvisiacich s jeho podpornou činnosťou v nasledujúcom období. Diskutovať bude AvF spolu so Slovenskou filmovou a televíznou akadémiou (SFTA). Informoval predseda rady fondu Vincent Štofaník.

"Verím, že na diskusii sa zúčastnia aj ďalší členovia Rady AvF, ako aj zástupcovia všetkých profesijných združení a inštitúcií, pôsobiacich v našom audiovizuálnom prostredí. Nie je možné reagovať na všetky individuálne podnety a preto oceňujem iniciatívu SFTA, ktorej záštita a platforma umožní čo najširšiu účasť všetkých, ktorí chcú seriózne diskutovať o budúcnosti AvF," povedal Štofaník.

archívne video Lívia Vašáková informuje o aktuálnom stave čerpania eurofondov a plánu obnovy

Lívia Vašáková informuje o aktuálnom stave čerpania eurofondov a plánu obnovy (Zdroj: Topky/Vlado Anjel )

V budúcnosti sa nebráni účasti ani na ďalších názorových platformách

Je podľa neho dôležité spolu konštruktívne a vecne komunikovať a nie posielať si odkazy cez médiá. Koncom júla odvolala ministerka kultúry Silvia Hroncová predsedu štatutárneho orgánu AvF Dušana Zbudilu pre jeho porušenia zákona o fonde.

Na tom istom rokovaní tiež odvolali dovtedajšieho riaditeľa fondu Petra Badača, ktorého sa takisto týkali zistenia o porušení zákona o fonde. Prezídium SFTA so znepokojením vníma aktuálnu situáciu okolo Audiovizuálneho fondu. Vyzvalo Radu AvF, aby čo najskôr prezentovala svoje zistenia stavu vo fonde aj jeho operatívne riešenia.

Viac o téme: DiskusiaSFTAAudiovizuálny fond
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu