Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poslanci OĽaNO navrhli zvolať mimoriadny výbor k situácii v SIS

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR z klubu OĽANO navrhli zvolanie mimoriadneho zasadnutia kontrolného výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS). Pre TASR to potvrdil predseda klubu Michal Šipoš. Výbor by mal byť zvolaný do siedmich dní od podania návrhu. Predseda výboru Marián Saloň zvolal rokovanie na pondelok (28. 8.) na 10.00 h.

Poslanci chcú diskutovať o situácii v tajnej službe v súvislosti s obvineniami týkajúcimi sa "účelového vypracovania" správy tajnej služby. "Ak je pravda, že SIS bola takto zneužívaná na špinavú robotu pre Fica a jeho poskokov, tak je to obrovské zlyhanie a my sa na to budeme vo výbore dôsledne pýtať," uviedol Šipoš. Považuje za závažné, ak bola tajná služba využitá na fabrikovanie falošných správ, ktoré sa následne prezentovali v parlamente a na tlačových konferenciách opozície ako fakty.

Archívne video

OĽaNO sa na mimoriadnej schôdzi k zásahu NAKA nebude prezentovať: Toto je dôvod (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Saloň pre TASR uviedol, že pozvánku na výbor dostalo aj vedenie SIS. Vzhľadom na to, že doteraz na zasadnutie vždy vedenie tajnej služby prišlo, predpokladá, že ani teraz to nebude inak.

Viac o téme: VýborMimoriadnySISOĽANOMichal ALáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu