Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Čím sú voľby bližšie, tým je kampaň štipľavejšia: Demokrati sú v šoku, ÚTOK na stranícke vozidlo, polícia reaguje!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/J.D., Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Neuveriteľné veci, ktoré sa začínajú podobať na kruté obdobie 90-tych rokov sa, žiaľ, začínajú objavovať aj v dnešnej kampani. Rok 2023 bude zrejme veľmi ostrým, čo sa predvolebného diania týka. Rozpoltená spoločnosť a napätie v nej sa zrejme podpísali na poslednom incidente, ktorý teraz riešia Demokrati. Na vozidlo strany Eduarda Hegera totiž niekto agresívne zaútočil a napadol aj brániaceho sa človeka!

archívne video

Demokrati reagujú na neotvorenie mimoriadnej schôdze (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Útok na 55. výročie okupácie Československa

Vážnosť situácie ešte umocňuje fakt, že k útoku došlo na 55. výročie vpádu vojsk Varšavskej zmluvy na územie vtedajšieho Československa. O útoku sa rozrozprával aj podpredseda Národného mládežníckeho parlamentu Ján Drahoš. Ten bol totiž tým, ktorého útočník ešte následne napadol. "Počas chystania dnešného podujatia pri príležitosti 55. začiatku okupácie ČSR, sme boli napadnutí okoloidúcim človekom. Najprv na nás pokrikovali a slovne nás napádal, následne začal ničiť náš majetok a nakoniec nás fyzicky napadol. Bol agresívny a jeho zlosť bola neudržateľná. Dnes si to odnieslo pár stieračov, plastov a plechov. Mame pár modrín a sme doudieraní. Avšak čo bude nasledovať?" pýta sa rečnícky Drahoš, ktorý je presvedčený, že čoraz väčšie napínanie hnevu v spoločnosti sa musí skončiť.

Čím sú voľby bližšie,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/J.D.)

"Dokedy budú niektorí politici živiť túto nenávisť v spoločnosti? Jeden deň mame prepichnute kolesa, druhý deň sme napadnutí a zajtra ? Už to nie je sranda. Vyzývame všetky politické strany aby neživili nenávisť v spoločnosti!! Toto sa musí zastaviť," dodal Drahoš, ktorý doplnil svoj zážitok v statuse aj o fotky zničeného auta.

Čím sú voľby bližšie,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/J.D.)

Incident riešila polícia

"V pondelok popoludní sme boli privolaní na Hviezdoslavovo námestie, avšak v čase príchodu našej hliadky sa už na mieste nachádzali príslušníci Policajného zboru, ktorí situáciu riešili" povedala pre Topky k prípadu Barbora Krajčovičová z tlačového oddelenia mestskej polícia v Bratislave s tým, že ďalšie informácie k prípadu bude mať skôr štátna polícia, ktorá však na naše otázky k tomuto prípadu doteraz neodpovedala.

Viac o téme: ZničenieDemokratiAutoJán DrahošPodpredseda mládežníckeho parlamentu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu