Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

O návrhu na väzbu pre Tibora Gašpara vyšetrovateľ zatiaľ nerozhodol

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - O prípadnom návrhu na väzbu pre bývalého policajného exprezidenta Tibora Gašpara a ďalších obvinených v rámci policajnej akcie Ezechiel 7 vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zatiaľ nerozhodol. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré TASR poskytol odbor komunikácie Prezídia Policajného zboru (PZ).

Vyjadrenie advokáta Mareka Paru po zadržaní exprezidenta Tibora Gašpara (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Polícia priblížila, že vyšetrovateľ v piatok vykonal jednu domovú prehliadku, tri prehliadky iných priestorov a následne vypočul dve z troch obvinených osôb. "Po vypočutí obvinených vyšetrovateľ Policajného zboru rozhodne o ďalšom postupe, teda či podá alebo nepodá prokurátorovi podnet na vzatie obvinených do väzby," uviedla. Policajnému exprezidentovi spolu s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom vzniesli obvinenie pre tri skutky kvalifikované ako prečin podplácania.

Tretiemu obvinenému Romanovi Stahlovi vniesli obvinenie pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tri skutky kvalifikované ako zločin prijímania úplatku. "Korupčné skutky sa týkajú podplácania verejného činiteľa v súvislosti s vyšetrovaním trestných vecí vedených na NAKA Prezídia PZ týkajúcich sa spoločnosti Doprastav, Váhostav a Technopol. Celková odovzdaná suma predstavuje výšku 110.000 eur," uviedli policajti. Bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara zadržali v piatok v skorých ranných hodinách. Podľa polície zadržanie obvinených bolo vykonané neinvazívnym spôsobom a zákrok bol dokumentovaný videozáznamom.

Viac o téme: VyšetrovateľTibor GašparNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu