Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pojednávanie s Lehelom Horváthom bude pokračovať v septembri

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu sa začalo hlavné pojednávanie s Lehelom H. označovaným za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov.
Pred senátom Špecializovaného trestného súdu sa začalo hlavné pojednávanie s Lehelom H. označovaným za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov. (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sa vo štvrtok pojednávalo v kauze obžalovaného Lehela Horvátha, označovaného za "hrobára" zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov. Predvolaný bol jeden svedok. Pojednávanie odročili na 12. septembra. Informácie poskytla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

ŠTS v prípade opäť pojednáva potom, čo Najvyšší súd SR vlani zrušil jeho verdikt, ktorým Leleha Horvátha odsúdil na doživotie a prípad mu vrátil späť. Okrem iného namietal právnu kvalifikáciu niektorých skutkov, tiež, že sa súd nezaoberal spoluprácou obžalovaného s orgánmi činnými v trestnom konaní. Výhrady mal aj k posudzovaniu dĺžky trestu.

archívne video 

Lehel Horváth ide do väzby. Rozhodol o tom Najvyšší súd SR (Zdroj: Ivan Mego)

Tvrdil, že bol nezákonne obvinený 

Lehel Horváth čelí obžalobe pre päť vrážd, tiež pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny sátorovcov, aj pre krádež 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Na pojednávaniach v minulosti tvrdil, že bol nezákonne obvinený a nikoho nezavraždil. Za spoluprácu s políciou očakával miernejší trest, doživotie považoval za nedôvodné a nezákonné.

Viac o téme: PojednávanieLehel HorváthŠpecializovaný trestný súd v Pezinku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu