Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Hrobár podsvetia si odsedí doživotie: Súd definitíve rozhodol o zverstvách člena gangu sátorovcov!

(Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) odsúdil v piatok Lehela Horvátha, označovaného za "hrobára" zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov, na doživotný úhrnný trest odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Bohdan Čeľovský považuje trest za primeraný, vzhľadom na charakter skutku, dlhodobosť a hodnotenie osoby Lehela Horvátha. Obhajca Lehela Horvátha Peter Schmidl sa voči rozsudku odvolal. Tvrdí, že podľa neho má aj prokurátor pochybnosti o správnosti rozsudku z hľadiska celku, keďže sa k nemu nevyjadril a ponechal si lehotu.

archívne video

Lehel Horváth ide do väzby. Rozhodol o tom Najvyšší súd SR (Zdroj: Ivan Mego)

Lehel Horváth čelil obžalobe pre päť vrážd, tiež pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny sátorovcov aj pre krádež 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Na pojednávaniach v minulosti tvrdil, že bol nezákonne obvinený a nikoho nezavraždil. ŠTS pôvodne odsúdil Lehela Horvátha na doživotie. Najvyšší súd SR tento verdikt zrušil a prípad vrátil prvostupňovému súdu na nové prejednanie a rozhodnutie.

Viac o téme: Špecializovaný trestný súdLehel HorváthHrobár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu