Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mladí rebeli z fotobanky? Uhríkova Republika si uľahčila prácu: Ozval sa aj otec dievčiny z billboardu

(Zdroj: TASR, FB/Tomáš Valášek)

BRATISLAVA - Predvolebné kampane s billboardami sú v plnom prúde a nezaostáva ani hnutie Republika pod vedením odídenca od extrémistu Mariana Kotlebu Milana Uhríka. Ten si však prácu s billboardami uľahčil a na tie, ktoré majú cieliť najmä na mladých, dal fotku dievčiny z fotobanky.

"Mladí rebeli volia republiku" či "Nebuď progresívna ovca" stojí na jednom z billboardov, ktorými hnutie Republika cieli najmä na mladých ľudí. Na fotografii je aj dievčina, ktorá drží slovenskú vlajku. Na to by nebolo nič zvláštne, no ako upozornil na sociálnej sieti poslanec Tomáš Valášek, fotografia nepochádza od skutočných "mladých rebelov", ale z fotobanky. To znamená, že ktokoľvek, kto za ňu zaplatí, ju môže použiť. Dievčina je takto nafotená aj s inými vlajkami. 

"Keď sa chválite mladými...ale neviete si nájsť jedného na plagát. Ale zas niet sa čomu čudovať. Presne takto vyzerá celé "vlastenectvo" hnutia Republika. Namiesto skutočnej práce v prospech mladých Sloveniek a Slovákov len lacné gestá, ešte aj to fejkové," napísal Valášek.

archívne video 

VIDEOROZHOVOR Uhrik o zakulisí predvolebnej kampane: Spoluprácu s nami nevylúčil ani Hlas, SNS a ďalšie strany! (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ozval sa aj autor fotografie

Pod Valáškovým statusom sa rozbehla búrlivá diskusia. Niektorí počin uhríkovcov považujú za výsmech či faux pas, iní na tom nevidia nič zlé. S týmto názorom sa v podstate stotožnil aj autor fotografie Marian Vejčík. Ten, ako sám priznal, je zároveň aj otcom dievčiny s vlajkou. 

 

MLADÍ REBELI Z FOTOBANKY 🤦 🤭Keď sa chválite mladými...ale neviete si nájsť jedného na plagát. Ale zas niet sa čomu...

Posted by Tomáš Valášek on Saturday, August 5, 2023

"A pre toto ja politiku nesledujem, že sa ľudia hádaju, kôli nezmyselnostiam. Vždy bola fotka predmetom článku, reklamy alebo nejakej propagácie. Tak,  aby som ukľudnil horúce hlavy, tá sympatická slečna je moja dcéra a pochádza z Liptova a fotky boli fotené v Liptovskom Mikuláši na námestí. Netusím kto propaguje moje fotky, rozhodne dakujem, že si ich kúpil a podporil moju prácu," napíšal Vejčík. 

Viac o téme: BillboardMilan UhríkHnutie RepublikaMladí rebeli
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu