Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dovolenka Slovákov s tragickým koncom: Muž sa potkol, skončil na JIS-ke! Žena zomrela hneď v prvý deň pobytu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP (AP Photo))

BRATISLAVA - Leto je čas dovoleniek, na ktoré sa vybrali, či ešte len vyberú aj mnohí Slováci. Aj počas tohto obdobia, na ktoré sa tešíme celý rok, je však potrebné byť opatrný. Poisťovňa Union informuje už o druhom prípade s tragickým koncom, ktorý spôsobilo obyčajné pošmyknutie.

Pošmyknutia či nešťastné pády, ktoré skončili úmrtím. Aj takéto prípady musela Union poisťovňa riešiť u svojich klientov, ktorých dovolenka v zahraničí stála život. Okrem fatálnych nešťastí zaznamenala poisťovňa už počas júna vysoký počet úrazov, pričom v niektorých prípadoch zohrala úlohu neopatrnosť a zbytočné riskovanie. 

archívne video

Pozrite si prvé reakcie dovolenkárov, ktorých evakuovali z požiarmi zasiahnutého Rodosu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Na dovolenke sa správajte zodpovedne

"Našim klientom odporúčame, aby sa aj na dovolenke správali zodpovedne a opatrne. Dovolenkárom zabezpečujeme prostredníctvom cestovného poistenia to najlepšie poistné krytie, najvhodnejšia cesta riešenia úrazov je však samotným nehodám predchádzať. Zaznamenávame vážne prípady, z ktorých sa niektoré skončili až fatálne," vysvetľuje hovorkyňa Unionu Kristína Baluchová. 

Slovenka zahynula hneď v prvý deň dovolenky

V súčasnosti rieši poisťovňa prevoz klienta zo zahraničia, kde je už niekoľko dní sledovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti po úraze hlavy. Nie je pri vedomí a jeho úraz spôsobilo obyčajné potknutie. Úplne tragický koniec mal nešťastný pád Slovenky z neupevneného múrika pri pokuse o fotografiu, a to hneď v prvý deň dovolenky. Utrpela vážne poranenie miechy, ktorému, žiaľ, napokon podľahla. Fraktúre zápästia a iným vážnym následkom pádu z 25-metrovej skaly zas minulý rok čelila jedna klientka počas dovolenky v USA, kde bola po prevoze vrtuľníkom hospitalizovaná. Náklady na jej liečbu presiahli 30-tisíc eur. 

Dovolenka Slovákov s tragickým
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Samozrejme chápeme, že úraz či nehodu si nik neplánuje. Je tiež pochopiteľné, že počas dovoleniek sa správame viac uvoľnene. Stále však odporúčame našim klientom a klientkam nezabúdať na opatrnosť, aby si dovolenku i návrat z nej mohli vychutnať v plnom zdraví," uzatvára Baluchová s tým, že pri výbere cestovného poistenia sa odporúča prihliadať na to, akým športovým či iným aktivitám sa budete počas pobytu venovať. 

Viac o téme: PoistenieDovolenkaúrazPoisťovňaUnion
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu