Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Medvedia rodinka na špacírke v slovenskom lese: Najmladší z nich bol zvedavý, POZOR, tu ich môžete stretnúť!

Fotopasca zachytila zvedavé medvieďa
Fotopasca zachytila zvedavé medvieďa (Zdroj: Facebook/Medvede na Slovensku)

OSRBLIE - Stretnúť medveďa v poslednej dobe nie je vôbec ťažké. Okrem prírody sa s nimi často môžeme stretnúť dokonca aj v dedinách alebo mestách pod lesom, kde sa potulujú ulicami a hľadajú potravu. Ich zvýšená odvaha a častejšie strety s ľuďmi vyvolali mnohé obavy a diskusie. Aj ke'd väčšinu času ide z medveďov rešpekt a strach, v Osrblí sa podarilo na video zachytiť ich milú rodinnú prechádzku.

Archívne VIDEO: Obyvateľov Detvy vystrašil medveď behajúce blízko domov 

Obyvateľov Detvy vystrašil medveď behajúce blízko domov (Zdroj: Facebook/Podpoľanie • Detva • Hriňová)

V lesoch sú na viacerých miestach rozmiestnené fotopasce a rôzne kusy techniky, ktoré pomáhajú lesníkom a ochranárom monitorovať pohyb zvierat. Práve na jednu z týchto fotopascí sa podarilo zachytiť milé video. Najmenší účastník lesnej výpravy zbadal techniku a ako to už u detí býva zvykom, zvedavosť nepustila. Malé medvieďa išlo preskúmať nový, neznámy predmet, vďaka čomu vzniklo rozkošné video. 

Ako uvádza autor videa, výskyt medveďov v tejto lokalite nie je ojedinelý. On ich na tej istej trase videl už dvakrát. "Cyklotrasa modrá značka Hronec majer za štrkovňou do ľava cez Osrblianku smer Osrblie až po futbalove ihrisko v Osrblí," upresnil polohu, aby varoval ľudí a vyzval ich, aby si dávali pozor. 

Viac o téme: MedveďOsrblieFotopasca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu