Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia obvinila fyzickú a právnickú osobu za protiprávne nakladanie s odpadmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

BRATISLAVA - Polícia obvinila 47-ročného M. K. z Bratislavy a právnickú osobu so sídlom v Bratislave zo zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi. Obvinení mali v rokoch 2012 až 2018 v katastri bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice v rozpore so zákonmi skládkovať odpad rôzneho druhu a katalógového zaradenia. TASR o tom informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

"Obvinená fyzická osoba takto konala v rozsahu vyčíslenom na viac ako 7,1 milióna eur a právnická osoba v rozsahu viac ako 350.000 eur," priblížila Hrabovská. Doplnila, že obvinení pod zámienkou povolenej činnosti zhodnocovania odpadov tento odpad ukladali a manipulovali s ním, čím vytvorili niekoľkometrovú navážku za pomoci ťažkých mechanizmov. 

Polícia upozorňuje občanov i podnikateľov

"Takýmto konaním spôsobovali zmiešanie rôznych druhov odpadu, ktorý následne ponechali bez ďalšieho úmyslu zneškodniť, prípadne zhodnotiť, na mieste. Obvinení ako pôvodca a držiteľ odpadu tak v rozpore s príslušnými právnymi predpismi vytvorili na dotknutom území nelegálnu skládku odpadov," ozrejmila.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov i podnikateľov, že akékoľvek zásahy do životného prostredia sú prísne regulované. "Takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti. V prípade ich porušenia sa za takéto konanie vystavujú postihu," uzavrela Hrabovská.

Viac o téme: OdpadPolícia Obvinenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu