Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia varuje pred zlodejmi, ktorí sa do prevádzok dostanú cez vetracie okno

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

BRATISLAVA - Za posledný mesiac v rámci Bratislavy pribúda počet prípadov, keď sa zlodeji vlámu do prevádzok cez vetracie okno. Polícia v tejto súvislosti pripomína, aby majitelia či prevádzkovatelia nenechávali otvorené okná mimo otváracích hodín prevádzky. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Poukázala na prípad z druhého bratislavského okresu, keď sa neznámy páchateľ vlámal do fitnescentra cez vyvýšené okno. Podľa polície z neho odstránil sieťku proti hmyzu a uvoľnil mechanizmus okna, ktoré bolo v polohe na vetranie. "Následne z vnútorných priestorov odcudzil finančnú hotovosť, dva kusy mobilných telefónov, dve zariadenia iPad, elektrobicykel a viac kusov oblečenia," ozrejmila hovorkyňa.

 

MAJITELIA PREVÁDZOK POZOR, ABY STE SI VETRANÍM CEZ OKNO NEVPUSTILI DO VNÚTRA PÁCHATEĽOV ❌ 📌 Neznámy páchateľ odistil...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Wednesday, August 2, 2023

Polícia apeluje na prevádzkovateľov a majiteľov prevádzok

Polícia preto apeluje na prevádzkovateľov a majiteľov prevádzok, aby pred odchodom z prevádzky skontrolovali, či sú všetky okná a dvere riadne zatvorené, pravidelne kontrolovali prichytenie pántov k rámu a krídlu okna a nezabúdali ani na okná v pivničných priestoroch a zásobovacích šachtách. Odporúča im tiež zabezpečiť priestory prevádzky kamerovým systémom, prípadne zariadeniami signalizujúcimi neoprávnený pohyb osôb.

Viac o téme: ZlodejiVarovaniePolícia BratislavaPrevádzskyVetracie okno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu