Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Bratislave sa koná Pride a pochod Hrdí za rodinu: Mesto avizuje dopravné obmedzenia

(Zdroj: SITA/AP Photo/Anna Szilagyi)

BRATISLAVA – V centre hlavného mesta sa v sobotu popoludní konajú dve sprievody - Dúhový Pride a Národný pochod Hrdí na rodinu. Polícia i bratislavský magistrát v tejto súvislosti avizujú dopravné obmedzenia.

Dúhový Pride, ktorého cieľom je podpora viditeľnosti LGBTI+ komunity, sa začína na Námestí slobody o 12.00 h. Účastníci Národného pochodu Hrdí na rodinu, ktorý zdôrazňuje výnimočnosť rodiny a manželstva muža a ženy pre výchovu detí, sa stretávajú o 15.00 h na Jakubovom námestí.

Archívne video

Pochod Hrdí na rodinu je protipól k Dúhovému Prideu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

O zabezpečenie bezkonfliktného priebehu oboch podujatí sa má postarať zvýšený počet policajtov, a to aj v súčinnosti s príslušníkmi bratislavskej mestskej polície. V súvislosti s verejnými zhromaždeniami môže dôjsť k dopravným obmedzeniam vrátane dočasného vylúčenia niektorých zastávok MHD. Dopravný podnik Bratislava (DPB) potvrdil, že popoludní môže dôjsť k odklonom viacerých liniek. "Linky 1, 9, 31, 39, 42, 44, 47 a 80 budú v prípade odklonov premávať po upravených trasách," uvádza DPB.

Upozorňuje že aktuálne informácie možno nájsť na jeho webe, aktualizovať ich bude dopravca aj na zastávkových tabuliach, takisto v rámci informačného systému vo vozidlách. "K dispozícii bude aj infocentrum na čísle 02/59505950 a prostredníctvom mailu info@dpb.sk," dodal hovorca DPB Martin Chlebovec.

Viac o téme: PochodBratislavaPrideHrdí za rodinu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu