Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ohrozeným nemocniciam dá asi Dôvera šancu

BRATISLAVA - Zdravotná poisťovňa Dôvera má záujem pokračovať v zmluvnej spolupráci s väčšinou z 27 nemocníc, ktorým začiatkom mája zaslala oznámenie o výpovedi zmluvy.

Agentúru SITA o tom informovala jej PR manažérka Zuzana Horníková. "Nič sa však nemení na tom, že s nemocnicami Púchov, Modra, Medzilaborce, Nová Baňa a Hnúšťa už zmluvy na plánovanú lôžkovú starostlivosť po 30. júni uzatvoriť neplánujeme," povedal generálny riaditeľ poisťovne Martin Šimun.

Opäť pritom pripomenul, že dôvodom sú nedostatočné výsledky týchto zdravotníckych zariadení v hodnotení. Najväčšia súkromná zdravotná poisťovňa pritom v súčasnosti o problematike zazamluvňovania rokuje s Asociáciou nemocní Slovenska. Vyjadrenie jej predsedu Mariána Petka sa však agentúre SITA nepodarilo získať.

Zdravotná poisťovňa Dôvera informovala o zaslaní 32 oznámení o ukončení zmluvy začiatkom mája. Od začiatku júla však najväčšia súkromná zdravotná poisťovňa určite neuzavrie zmluvy na plánované hospitalizácie iba s piatimi z nich, a to s nemocnicami Medzilaborce, Nová Baňa, Hnúšťa, Púchov a Modra.

Vo zvyšných 27 zariadeniach ešte plánovala vykonať kontroly, na základe ktorých sa mala rozhodnúť o ďalšom postupe. "S niektorými nemocnicami možno ešte zmluvy uzatvoríme, s niektorými nie a z niektorých si vyberieme iba určité oddelenia," uviedol vtedy generálny riaditeľ poisťovne Martin Šimun. Konečné rozhodnutie by poisťovňa mala zverejniť v júni. Zdravotná poisťovňa Dôvera pristúpila k redukcii na základe výsledkov hodnotenia zdravotníckych zariadení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu