Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Chcete udržať kalórie na uzde a zároveň si dopriať letný drink? Týchto 10 nízkokalorických drinkov stojí za to!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Ak si chcete dopriať v lete drink a zároveň sa snažíte nejaké to kilo zhodiť, nemusí vám to spôsobovať vrásky. Pokiaľ si zvolíte niektorých z týchto desiatich nízkokalorických drinkov, udržíte krok so svojou diétou.

Samozrejme, alkohol obsahuje nejaké kalórie a pri väčšine diét sa odporúča ho vylúčiť úplne. Existujú aj alternatívy k alkoholu. Tieto alternatívy sú tak podobné alkoholu, že to ani pri prvom odpití z pohára nezbadáte. Ak však hľadáte najlepšie nízkokalorické alkoholické nápoje, ktoré by ste si mohli v lete objednať pri posedení na terase, klikli ste správne. Povieme vám všetko, čo potrebujete vedieť o chudnutí a pití drinkov.

Vodka Sóda

Štandardná vodka sóda obsahuje približne 100 kalórií, ak použijete približne 45 ml vodky so 40% alkoholu a neochutenú sódovú vodu, ktorá obsahuje 0 kalórií. Doplňte drink plátkom limetky a nízkokalorický letný nápoj je hotový. Ak chcete zhrešiť viac, namiesto neochutenej minerálky použite ochutenú, ktorá vám zopár kalórií pridá. Ďalší drink z tejto kategórie je aj Martini s vodkou. Je to podobný variant práve Vodka sóda.

Chcete udržať kalórie na
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Getty Images)

Whisky

Whisky je ďalšou z možností nápojov, ktoré sú dovolené piť aj pri chudnutí. Obsahuje totiž veľmi málo kalórií, pričom štandardná porcia (43% alkoholu) má približne 110 kalórií. Samozrejme, rozhodujúce je, akým spôsobom sa rozhodnete tento drink piť. Ak ho spojíte s ochutenými nápojmi plnými cukru alebo umelých sladidiel, kalórie sa nazbierajú. Na zníženie intenzity alkoholu zvoľte radšej neochutenú minerálku.

Chcete udržať kalórie na
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Getty Images)

Prosecco

Ak patríte k milovníkom vína, tak prosecco je pre vás dobrou nízkokalorickou alternatívou. Má totiž iba 70 kalórií, ak sa budete držať toho, že si dáte iba jeden pohár. Ďalším spôsobom, ako znížiť príjem kalórií, pokiaľ ide o víno, je kupovať si nízkoalkoholické vína, pretože čím vyššie percento alkoholu je v nápoji, tým vyšší je obsah kalórií. Znížte množstvo alkoholu, znížte kalórie.

Chcete udržať kalórie na
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Getty Images)

Cider

Cider je dokonalý letný nápoj – ovocný, osviežujúci, pikantný a niektoré sú veľmi klamlivé. Veľmi záleží od toho, akú značku si vyberiete. Rozhodnite sa skôr pre klasický Strongbow a môžete mať 500ml za 175 kalórií. Ak sa rozhodnete pre inú značku, musíte počítať s väčším množstvom kalórií.

Červené víno

Áno, červené víno patrí k nápojom s vyšším obsahom kalórií, takže sa nerozprávame o úplne ideálnej možnosti, ak sa pokúšate schudnúť. Má približne 120 kalórií na pohár (cca 175 ml). Pokiaľ iný alkohol nepijete a chcete si ho dopriať aj pri diéte, odporúčame sa držať tmavších červených vín ako ľahkých a ovocných. Práve tie obsahujú väčší podiel kalórií.

Chcete udržať kalórie na
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Getty Images)

Gin s tonikom

Gin je ďalší nízkokalorický destilát vyrobený rovnakým spôsobom ako vodka, ale naplnený rastlinnými látkami. Na rozdiel od vodky, whisky alebo tequily je zriedkavé piť gin priamo ako panák. Ľudia si ho často miešajú s tonikom. Ak patríte aj vy k tejto skupine ľudí, najlepšie, čo môžete pri držaní diéty spraviť, je piť ho s diétnym tonikom. Jedná dávka (44ml) ginu má 123 kalórií a v kombinácií s diétnym tonikom má približne 250 ml nápoj menej ako 130 kalórií.

Chcete udržať kalórie na
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Getty Images)

Biele víno

Sedíte v bare a môžete si vybrať medzi červeným a bielym vínom. Vždy si vyberte červené. Ak to inak nejde alebo červené víno neobľubujete, dajte si pozor na druh bieleho vína, ktorý si vyberiete. Zvoľte suchšie biele vína, ktoré obsahujú menej cukru a tým pádom aj menej kalórií.

Bourbon

Pokiaľ ste doteraz o bourbone nepočuli, predstavíme vám ho – je to druh americkej whisky, destilovaný zo zmesi vyrobenej prevažne z kukurice. Hlavným rozdielom medzi bourbonom, ktorý ponúkajú značky ako Jack Daniels alebo Bulleit, a bežnou whisky je, že bourbon sa môže vyrábať iba v Spojených štátoch amerických. Bourbon totiž obsahuje na porciu o 10 kalórií menej v porovnaní s obyčajnou whisky. Ak ho teda skombinujete s diétnou colou, ľadom a plátkom limetky, osviežujúci nápoj pod 100 kalórií je na svete!

Chcete udržať kalórie na
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Getty Images)

Tequila

Tequila sa stala jedným z alkoholových hitov tejto sezóny medzi ženami, ktoré sa snažia udržať si váhu alebo nejaké to kilo zhodiť. Bežná porcia tohto alkoholu, čo predstavuje 44 ml, má 110 kalórií. Patrí teda k takým druhom alkoholu, ktoré sú menej škodlivé vzhľadom na diétu.

Manhattan

Tento elegantný kokteil sa skladá z whisky, sladkého vermútu a bitteru (horký alkoholický nápoj). Na jeden nápoj obsahuje celkovo 170 kalórií, čo je v porovnaní s inými druhmi, ktoré sú uvedené v tomto zozname, viac. Je to perfektná alternatíva silnejšieho drinku pre ľudí, ktorým nechutí piť samotný alkohol, ale radi ho majú zmiešaný.

Chcete udržať kalórie na
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Getty Images)

Dajte nám do komentárov vedieť, ktorý letný nápoj máte najradšej vy!

Viac o téme: LetoDrinkKalórie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu