Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Rodičovský dôchodok začnú vyplácať rodičom policajtov, hasičov a horských záchranárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Prvým júlom 2023 nadobúda účinnosť novelizovaný zákon o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov, ktorý umožňuje rodičom policajtov, hasičov a horských záchranárov vyplácať rodičovský dôchodok.

Nárok na rodičovský dôchodok majú poberatelia starobných dôchodkov, invalidných dôchodkov, výsluhových a invalidných výsluhových dôchodkov po dovŕšení dôchodkového veku. K priznaniu rodičovského dôchodku policajti, hasiči i horskí záchranári /aktívni aj bývalí príslušníci/ musia podať vyhlásenie a súhlas so spracovaním osobných údajov.

archívne video Zdražovanie. A vy nemáte polročnú finančnú rezervu? Ako si správne sporiť, poradí finančník Filip Schlosser

Zdražovanie. A vy nemáte polročnú finančnú rezervu? Ako si správne sporiť, poradí finančník Filip Schlosser (Zdroj: topky.sk)

Všetky podrobnosti uvádza ministerstvo vnútra na svojom webovom sídle.Rodičovský dôchodok, Ministerstvo vnútra SR - Polícia (minv.sk). Ministerstvo vnútra v tejto súvislosti budúcich poberateľov rodičovského dôchodku upozorňuje, že o priznaní tohto druhu sociálnej dávky sa nevyhotovuje písomné rozhodnutie.

Viac o téme: Ministerstvo vnútraRodičovský dôchodok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu