Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kočner je vo vážnom stave: Zrušili mu výsluchy aj porady s advokátom! Naďalej je v nemocnici

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Marian Kočner, ktorý si aktuálne odpykáva 19-ročný trest za falšovanie zmeniek, v sobotu skončil v nemocnici. V sprievode kukláčov ho priviezli do ružinovskej nemocnice.

Odsúdeného Mariana Kočnera priviezli v sobotu poobede do ružinovskej nemocnice kukláči. Krátko pred 17-tou hodinou ho na nosidlách odvážala sanitka. Je pravdepodobné, že skončil vo väzenskej nemocnici v Trenčíne. Čo bolo dôvodom jeho návštevy, nie je zrejmé, no jeho advokát Marek Para naznačil, že jeho stav je vážny a aj naďalej je v opatere lekárov. 

"Môžem potvrdiť, že vzhľadom na vážnosť jeho stavu je naďalej v opatere lekárov a boli zrušené všetky plánované úkony," povedal pre Pravdu Para. Dodal, že to zahŕňa aj výsluchy Kočnera a jeho porady s advokátmi. Advokát viac neprezradil, pretože, ako uviedol, nemá od klienta súhlas na poskytnutie informácií o jeho zdravotnom stave. 

archívne video

Vyjadrena po rozsudku Špecializovaného trestného súdu v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka (Zdroj: Topky/Maarty)

Druhýkrát oslobodený

Marián Kočner si momentálne odpykáva trest v leopoldovskej väznici. V januári 2021 bol právoplatne odsúdený na 19 rokov odňatia slobody nepodmienečne za falšovanie miliónových zmeniek. Kočner však figuruje aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa obžaloby si ju mal práve on objednať prostredníctvom Aleny Zsuzsovej. Tú Špecializovaný trestný súd prvýkrát spod obžaloby oslobodil, no druhýkrát ju uznal vinnou. 

Kauza Kuciak a príprava vrážd prokurátorov
Zobraziť galériu (2)
Kauza Kuciak a príprava vrážd prokurátorov  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Senát však uviedol, že Zsuzsová si vraždu objednala sama a Kočner o tom nemusel vedieť. Mariana Kočnera spod obžaloby v prípade vraždy Kuciaka aj v kauze prípravy vrážd prokurátorov, súd oslobodil. Rozhodnutie však nie je právoplatné, rodiny aj prokurátori avizovali, že sa odvolajú. Rozhodovať tak bude opäť Najvyšší súd.

Viac o téme: ZdravieNemocnicaMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu