Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Ďalšie veľké problémy s medveďmi: Obce bijú na poplach! Mladé behajú po dedine, šelmu videli aj pri cintoríne

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

PODKONICE/LIPTOVSKÁ OSADA – Medvede neprestávajú trápiť ľudí. Aktuálne robia vrásky na čelách obyvateľom obce Liptovská osada, kde priamo po dedine behajú mladé jedince. V obci Podkonice sa zasa medveď motá okolo cintorína. A nie je jediný, z ktorého majú miestni obavy.

Obec Podkonice upozornila, že medveďa pri cintoríne spozorovali v pondelok. Stalo sa tak smerom na Moštenice. Ďalší medveď sa zasa  pohyboval na ceste medzi Priechodom a Podkonicami. „Preto prosíme všetkých o maximálnu obozretnosť a ostražitosť,“ poprosili ľudí.

Archívne video: Medveď v Detve

Medveď v Detve (Zdroj: Facebook/J.B.)

Na pohyb medveďa upozornila aj Liptovská Osada. Po obci sa majú pohybovať mladé medvede. „Prosíme, aby ste zvýšili svoju pozornosť. Na odporúčanie zásahového tímu Vás prosíme, keď uvidíte medvede, nepribližujte sa k ním, ale nám prosím nahláste, kde sa momentálne nachádzajú po prípade, kde ste ich videli,“ odkázali ľuďom.

Ďalšie veľké problémy s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Medvede robia problémy ľuďom vo viacerých kútoch Slovenska. Zásahový tím v utorok ráno odchytil medveďa, ktorý spôsoboval problémy na mestskom cintoríne v Ružomberku. Za asistencie veterinárneho lekára ho usmrtili. Je to už druhý jedinec tento mesiac. Išlo o približne trojročného samca s hmotnosťou viac ako 70 kilogramov. Zásahový tím pre medveďa hnedého bude aj naďalej monitorovať situáciu na cintorínoch v Ružomberku, v priľahlom Bielom Potoku aj vo Vlkolínci. Mesto na cintoríne plánujú inštalovať aj elektrické ohradníky.

Viac o téme: Medveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu