Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Usmrtili ďalšieho problémového medveďa z ružomberského cintorína

(Zdroj: Getty Images)

RUŽOMBEROK - Zásahový tím v utorok ráno odchytil ďalšieho medveďa, ktorý spôsoboval problémy na mestskom cintoríne v Ružomberku. Za asistencie veterinárneho lekára ho usmrtili. Je to už druhý jedinec tento mesiac. Informoval o tom ružomberský primátor Ľubomír Kubáň.

Konkretizoval, že išlo o približne trojročného samca s hmotnosťou viac ako 70 kilogramov. Podľa Kubáňa bude Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR naďalej monitorovať situáciu na cintorínoch v Ružomberku, v priľahlom Bielom Potoku aj vo Vlkolínci. "V spolupráci s odborníkmi plánujeme na cintoríne inštalovať aj elektrické ohradníky. Verím, že opatrenia pomôžu väčšej bezpečnosti a ochrane zdravia i majetku obyvateľov," dodal primátor.

archívne video Medveď v Detve

Medveď v Detve (Zdroj: Facebook/J.B.)

Ochranári zistili začiatkom júna v areáli ružomberského mestského cintorína pohyb najmenej štyroch medveďov. Lákať ich tam má pravdepodobne prímes bravčového alebo hovädzieho loja vo sviečkach, ktoré konzumovali. Zásahový tím lokalitu monitoroval a snažil sa jedince odplašiť. V polovici júna odchytili a usmrtili samca s hmotnosťou 107 kilogramov.

Viac o téme: LekárMedveďUsmrtenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu