Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Meteorológovia očakávajú ďalšie búrky: Môžu sa objaviť na týchto miestach!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Intenzívne búrky sa môžu ešte ojedinele vyskytnúť aj v sobotu. Podmienky na ich vývoj ostali v závetrí pohorí v Banskobystrickom kraji a na Gemeri. Vo večerných hodinách by mali postupne odznieť. V nedeľu (25. 6.) už meteorológovia búrky neočakávajú. Informuje o tom na sociálnej sieti Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

"Na ostatné územie už od severozápadu až severu prúdi chladnejší, suchší a stabilnejší vzduch, v ktorom sa netvorí kopovitá, ale len nízka až stredná slohová oblačnosť a tá búrky neprinesie," napísali meteorológovia.

Archívne video: Búrky dnes zaplavovali obec Beluj pri Banskej Štiavnici a Sebechleby pri Krupine

Búrky dnes zaplavovali obec Beluj pri Banskej Štiavnici a Sebechleby pri Krupine (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami, ktorá platí do 19.00 h pre viaceré okresy Banskobystrického a Košického kraja. Búrky môže sprevádzať prudký lejak s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu a nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami, ktorá platí do 19.00 h pre viaceré okresy Banskobystrického a Košického kraja.
Zobraziť galériu (2)
SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami, ktorá platí do 19.00 h pre viaceré okresy Banskobystrického a Košického kraja.  (Zdroj: SHMÚ)

Naďalej tiež platí výstraha druhého stupňa pred povodňou pre okresy Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava a Stropkov. Výstrahu prvého stupňa pred povodňou vyhlásili v okrese Vranov nad Topľou a Košice-okolie.
 

Viac o téme: PočasieBúrkaSHMÚBanskobystrický krajGemer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu