Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Poslanci pokračujú v diskusii k návrhu o regulácii zdravotných poisťovní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR začali piatkové rokovanie 94. schôdze pokračovaním diskusie k novele zákona o zdravotných poisťovniach, ktorú predložila Jana Bittó Cigániková (SaS). V rozprave v uplynulých dňoch vystúpili viacerí poslanci za OĽANO. V piatok v nej vystúpil Marek Šefčík (OĽANO), ktorý vyzval poslancov, aby zákon nepodporili. Žiada tiež predkladateľku, aby návrh stiahla.

Cieľom návrhu je zmena právnej úpravy regulácie zisku zdravotných poisťovní "na základe kritérií kvality, ktoré budú reflektovať najmä kľúčové priority štátnej zdravotnej politiky a budú stanovované tak, aby pokrývali najpálčivejšie problémy slovenského zdravotníctva a pacientov".

Okrem primeraného zisku jedného percenta z predpísaného poistného navrhla Bittó Cigániková umožniť tvoriť zisk do výšky jedného percenta z predpísaného poistného, ktoré bude naviazané výlučne na plnenie kritérií kvality zdravotných poisťovní. O splnení týchto kritérií by mal rozhodovať Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Viac o téme: PoslanciRokovanie Zdravotné poistovne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu