Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Polícia hľadá muža: V marci počas návštevy múzea poškodil maketu mesta Lučenec

Polícia pátra Zobraziť galériu (3)
Polícia pátra (Zdroj: Topky.sk)

LUČENEC - Polícia v Lučenci hľadá muža, ktorý by mohol podať informácie k prípadu poškodenia vystavených makiet budov v tamojšom Mestskom múzeu. Informuje o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti aj s fotografiou muža, ktorého zachytili kamery v meste.

Ako uviedla vedúca múzea Andrea Moravčíková, prípad sa stal ešte v marci. "V budove, kde je na ploche 16 štvorcových metrov umiestnená maketa mesta z roku 1907, páchateľ vykopol dvere, zničil ozdobnú parapetu, ktorá bola po jej obvode a vytrhol veľkú maketu kostola a poškodil aj niektoré ďalšie," povedala.

Polícia hľadá muža: V
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Polícia hľadá muža: V
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Maketa je už obnovená

Múzeum už medzičasom maketu obnovilo, expozícia je ale nateraz zatvorená, keďže v priestoroch tejto niekdajšej hasičskej zbrojnice chcú vytvoriť novú modernú expozíciu s interaktívnymi prvkami, venovanú histórii mesta. "Získali sme na to z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR približne 170.000 eur. Nové priestory by sme chceli potom sprístupniť 29. septembra," pripomenula. Ako ďalej informuje polícia, doterajšie zistenia nasvedčujú tomu, že práve muž zachytený na záberoch v meste by mohol mať informácie k tomuto skutku.

Viac o téme: PátraniePolícia Lučenec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu