Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúce varovanie! Slovensko zasiahnu silné búrky: Varovné slová odborníkov, hrozia aj tornáda?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slováci do nového týždňa vhupli naozaj prudko, a to vďaka počasiu. Prvýkrát tento rok vystúpili teploty nad 30 stupňov Celzia a čoraz viac pripomínajú pravé leto. Kým niektorí by ocenili ochladenie, iní sa vysokým teplotám tešia. Meteorológovia a odborníci však dvíhajú varovný prst. Podľa ich slov sa na nás valí hotová apokalypsa.

 

Sparno, vysoké teploty, takmer žiadna oblačnosť. Aj to je realita posledných dní na Slovensku. Po výdatných dažďoch prišlo na Slovensko pravé letné počasie, ktoré mnohých láka k vode. Podľa posledných predpovedí by sa vysoké teploty na Slovensku mali udržať do piatku, následne by sa malo ochladiť zhruba na 25 stupňov Celzia. 

Archívne VIDEO Centrum hlavného mesta bolo uprostred jedného z najteplejších dní takmer vyprázdnené

Centrum hlavného mesta bolo uprostred jedného z najteplejších dní takmer vyprázdnené (Zdroj: Topky/Maarty)

Archívne VIDEO Takto to dnes vyzeralo pri jazde autom zaplavenými ulicami Bratislavy 

Takto to dnes vyzeralo pri jazde autom zaplavenými ulicami Bratislavy (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podľa meteorológov sa bude vo štvrtok nad Nemeckom a Poľskom vlniť studený front a pred ním k nám od juhozápadu zosilnie prílev veľmi teplého a vlhkého vzduchu. Inými slovami - na Slovensku bude veľká, miestami prechodne zmenšená oblačnosť, pričom miestami sa môžu vyskytnúť aj prehánky alebo búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne. Napriek tomu bude mimoriadne teplo a dusno
až silno dusno. Najvyššia denná teplota totiž vystúpi na 27 až 32, na západe a na juhu Banskobystrického kraja do 35 stupňov Celzia. Meteorológovia z toho dôvodu vydali aj výstrahy druhého stupňa pred vysokými teplotami pre západné Slovensko. 

Šokujúce varovanie! Slovensko zasiahnu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Podľa portálu Meteo Slovensko sa však na nás valí hotová apokalypsa. "Vo štvrtok môže doraziť na Slovensko búrkový systém, vyhovovať to môže aj tornádam," informovali na sociálnej sieti s tým, že bližšie informácie prinesú už čoskoro. Podľa portálu Windy sa však búrkový systém, ktorý sa vytvorí nad Nemeckom, dostane nad naše územie v priebehu piatku, pričom so sebou prinesie silné búrky so úhrnom zrážok takmer 17 milimetrov. 

 

⚠️🌪️ Vo štvrtok môže doraziť na Slovensko búrkový systém, vyhovovať to môže aj tornádam. Viac už čoskoro

Posted by Meteo Slovensko on Tuesday, June 20, 2023
Viac o téme: HorúčavyMeteorológoviaSHMÚMeteo SlovenskoLetné počasieApokalypsa na SlovenskuHrozba tornádaVýstrahy pred horúčavami
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu