Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Podľa ministra obrany je Slovinsko pre Slovensko dôležitým aliančným spojencom

Martin Sklenár
Martin Sklenár (Zdroj: Topky/Vlado Anjel )

BRATISLAVA - Slovinsko je pre Slovensko dôležitým aliančným spojencom, na ktorého sa môžeme spoľahnúť. Uviedol to minister obrany SR Martin Sklenár, ktorý v utorok v priestoroch rezortu prijal slovinského veľvyslanca v SR Stanislava Raščana. Informovala o tom Mária Precner z komunikačného odboru Ministerstva obrany (MO) SR.

Predmetom stretnutia bolo zhodnotenie súčasnej bilaterálnej spolupráce krajín, ako aj predstavenie priorít súčasného vedenia rezortu a vlády SR v oblasti obrannej politiky. Zamerali sa aj na priority v súvislosti s nadchádzajúcim summitom NATO vo Vilniuse, zhodnotili doterajšiu spoluprácu v oblasti výcviku a vzdelávania a sústredili sa tiež na možnosti zintenzívnenia kooperácie v oblasti obranného priemyslu.

Archívne video: Minister Sklenár hovoril s estónskym ministrom obrany aj o spolupráci pri výrobe munície

Minister Sklenár hovoril s estónskym ministrom obrany aj o spolupráci pri výrobe munície (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)


"Stretnutie bolo príležitosťou na zhodnotenie aktuálnej bezpečnostno-politickej situácie, v súvislosti s ktorou je našou prioritou posilňovanie národnej bezpečnosti, a to aj prostredníctvom Mnohonárodnej bojovej jednotky NATO pôsobiacej na Slovensku. Zároveň je pre nás kľúčová tiež pokračujúca pomoc vojnou zmietanej Ukrajine. Aj v spojitosti s týmito témami vnímame Slovinsko dlhodobo ako dôležitého spojenca, na ktorého sa môžeme spoľahnúť," uviedol Sklenár aj v nadväznosti na doterajší slovinský príspevok v spojeneckej jednotke na Slovensku.

Šéf slovenského rezortu obrany zároveň poblahoželal Raščanovi k zvoleniu Slovinskej republiky za nestáleho člena Bezpečnostnej rady OSN, kde bude Slovinsko od januára 2024 počas dvoch rokov zastupovať východoeurópsku skupinu.

Viac o téme: SpojenecSlovinskoMartin Sklenár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu