Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Progresívci urobili na kandidátke zásadný škrt: Šimečku nepodporí táto ostrieľaná tvár PS-ka, ani ho neoslovili!

Šimečka nebude mať na kandidátke známu posilu z minulých volieb. Zobraziť galériu (5)
Šimečka nebude mať na kandidátke známu posilu z minulých volieb. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel. TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Jeho tvár sme poznali ako zásadnú osobu na kandidátke PS/Spolu v roku 2020, no teraz je všetko inak. Po tom, ako sa táto koalícia nedostala do parlamentu, urobila zjavne nie len personálne zmeny vo vedení strany (a to až dvakrát), ale očividne to znamená aj poučenie pred budúcimi voľbami z hľadiska kandidátky. Nie je jasné, či aj tento krok vyplýval z tejto príučky z 2020 roku, no jedno je isté. Jedného populárneho človeka a bývalého politika, ktorý pôsobil aj v SaS, už na kandidátke progresívcov neuvidíme!

archívne video

Progresívne Slovensko o aktuálnej politickej situácii a odchode mladých do zahraničia (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

S tým, že na kandidátke nakoniec nebude známy spíker, lektor a bývalý poslanec Martin Poliačik, píše portál Startitup. Poliačik pritom patrí k významným osobám slovenskej politiky a rozhodne v nej nie je len počas posledných rokov. Svoju parlamentnú kariéru si razil už od roku 2010, kedy sa SaS prvýkrát dostala do Národnej rady SR.

Progresívci urobili na kandidátke
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Zviditeľnil sa aj blokovaním rečníckeho pultu

Poliačik bol napríklad jedným z tých, ktorí stáli v roku 2020 pred rečníckym pultom a blokovali ho. Preslávili ho aj fotografie z nocovania v parlamente, kde ukazoval aj svoje veselé ponožky a jedol pri tom obľúbený slovenský arašidový rez.

Progresívci urobili na kandidátke
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Poliačik do volieb nemôže a nechce ísť, má vraj práce nad hlavu

Poliačik nakoniec aj sám priznal farbu. "Tak je to už vonku. Mnohí ste sa ma na to pýtali, takže tu je odpoveď. V parlamentných voľbách kandidovať nebudem," uzavrel túto možnosť hneď v úvode statusu Poliačik.

Martin Poliačik
Zobraziť galériu (5)
Martin Poliačik  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Práca pre GLOBSEC ho vraj vyťažuje na 100% a vidí v nej veľký priestor pre páchanie dobra, pre Ukrajinu aj pre Slovensko. "Byť prítomným vo verejnom priestore sa dá rôznymi spôsobmi a ja sa najviac teraz vidím tam, kde som," argumentuje Poliačik, ktorý dodal, že Progresívne Slovensko je stále pre neho domovským hnutím a má jeho plnú podporu. "Michal Šimečka je fakt dobrý predseda a podľa mňa môže PS doviezť k víťazstvu vo voľbách," myslí si Poliačik.

Nejde o žiadne nezhody, dementuje fámy Poliačik

Ten odmieta, že by jeho neúčasť vo voľbách bola dôsledkom nejakých straníckych prekáračiek. "Chcem hneď tu zaraziť akékoľvek reči o nejakých rozporoch alebo nezhodách. S ľuďmi v PS komunikujem, ak by som prejavil záujem, na kandidátke by som bol," dodal.

Progresívci urobili na kandidátke
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Martin Poliačik)

Viac o téme: Parlamentné voľbyPredčasné voľbyMartin PoliačikProgresívne SlovenskoVoľby2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu