Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mesto Bratislava čelí masívnemu kyberútoku: Viaceré online služby sú nedostupné, informuje primátor Vallo

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Mesto Bratislava čelí masívnemu kybernetickému DDoS útoku. Online služby mesta preto nie sú aktuálne pre verejnosť dostupné. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo s tým, že napriek tomu neevidujú preniknutie do IT infraštruktúry ani ohrozenie údajov, s ktorými pracujú.

"Nemenovaná hekerská skupina sa prihlásila ku kyberútoku na IT infraštruktúru bratislavského magistrátu. Od dnešného rána čelíme rozsiahlym výpadkom dostupnosti online služieb vrátane systému PAAS a webovej stránky mesta," vyhlásil na sociálnej sieti Vallo.

 

Pred niekoľkými hodinami sa nemenovaná hackerská skupina prihlásila ku kyberútoku na IT infraštruktúru bratislavského...

Posted by Matúš Vallo má rád Bratislavu on Wednesday, May 31, 2023

Magistrát aktuálne nevie, dokedy bude útok pretrvávať ani kedy budú všetky online služby mesta opäť dostupné v bežnom režime. "Robíme však všetko pre to, aby bola prevádzka služieb obnovená v čo najkratšom čase. Zároveň komunikujeme a koordinujeme kroky s Národným bezpečnostným úradom, vládnou kyberbezpečnostnou jednotkou CSIRT a poskytovateľom internetových služieb," podotkol Vallo. V dôsledku výpadku systémov momentálne nefunguje napríklad aj úhrada parkovného v rámci mestského systému PAAS. Úhradu parkovného tak v regulovaných zónach PAAS v stredu do 16.00 h nebudú kontrolovať.

 

ZMENA: kvôli pretrvávajúcemu výpadku PAAS dnes (31.5.2023) do polnoci nebudeme kontrolovať. O zmenách budeme...

Posted by Bratislava - hlavné mesto SR on Wednesday, May 31, 2023
Viac o téme: BratislavaKyberútokOnline služby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu